Pregled bibliografske jedinice broj: 778194
Trovanje hranom
Trovanje hranom, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Mostar, Mostar
CROSBI ID: 778194 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Trovanje hranom
(Food poisoning)
Autori
Anđelić, Tea
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet Mostar
Mjesto
Mostar
Datum
25.09
Godina
2015
Stranica
35
Mentor
Čačić Kenjerić, Daniela
Ključne riječi
trovanje hranom ; paraziti ; mikroorganizmi ; kemijske komponente
(food poisoning ; parasites ; chemical components ; microorganisms)
Sažetak
Do trovanja hranom dolazi uslijed uzimanja hrane zagađene otrovnim tvarima životinjskog, biljnog ili bakterijskog podrijetla (biološka kontaminacija) ili toksičnim kemijskim tvarima (kemijska kontaminacija). Cilj rada je dati pregled najčešćih kontaminanata hrane te obrazložiti epidemiološko značenje po skupinama namirnica. Također će biti navedeni najpoznatiji slučajevi trovanja hranom kroz povijest.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daniela Čačić Kenjerić
(mentor)