Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 778061

Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica


Šero, Zedina
Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 778061 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica
(The packaging of cereals and their products)

Autori
Šero, Zedina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
23.09

Godina
2015

Stranica
21

Mentor
Jakobek, Lidija

Ključne riječi
žitarice ; brašno ; tjestenina ; žitarice za doručak ; pakiranje ; ambalaža ; kvarenje
(cereals ; flour ; pasta ; breakfast cereals ; packing ; packaging ; deterioration)

Sažetak
Žitarice i proizvodi od žitarica razlikuju se po svojim nutritivnim i organoleptičkim karakteristikama te zbog toga zahtijevaju i različitu ambalažu koja najbolje može očuvati kvalitetu. Opasnost kod skladištenja zrna može predstavljati povećana vlaga i temperatura u skladištima, prisutni insekti te razvoj gljivica i bakterija. Kvarenje mljevenih proizvoda uzrokuju plijesni i bakterije te insekti ili oksidacijske reakcije. Tjestenine su podložne gubitku boje te upijanju ili gubitku vode. Razvoj mikroorganizama je također moguć, posebno kod svježe tjestenine. Žitarice za doručak podložne su upijanju vlage, oksidaciji lipida te lomu i gubitku arome. Sve ove promjene sprječavaju se pakiranjem u odgovarajuće ambalažne materijale.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Lidija Jakobek Barron (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Šero, Zedina
Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Šero, Z. (2015) 'Pakiranje žitarica i proizvoda dobivenih od žitarica', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ero, Zedina}, year = {2015}, pages = {21}, keywords = {\v{z}itarice, bra\v{s}no, tjestenina, \v{z}itarice za doru\v{c}ak, pakiranje, ambala\v{z}a, kvarenje}, title = {Pakiranje \v{z}itarica i proizvoda dobivenih od \v{z}itarica}, keyword = {\v{z}itarice, bra\v{s}no, tjestenina, \v{z}itarice za doru\v{c}ak, pakiranje, ambala\v{z}a, kvarenje}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {\v{S}ero, Zedina}, year = {2015}, pages = {21}, keywords = {cereals, flour, pasta, breakfast cereals, packing, packaging, deterioration}, title = {The packaging of cereals and their products}, keyword = {cereals, flour, pasta, breakfast cereals, packing, packaging, deterioration}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font