Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 777929

Održanje kakvoće plodova manga (Magnifera indica L.) poslije berbe


Stanić, Lucija
Održanje kakvoće plodova manga (Magnifera indica L.) poslije berbe, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 777929 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Održanje kakvoće plodova manga (Magnifera indica L.) poslije berbe
(Postharvest quality of mango (Magnifera indica L.))

Autori
Stanić, Lucija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
18.09

Godina
2015

Stranica
26

Mentor
Jemrić, Tomislav

Ključne riječi
mango; tretmani poslije berbe; 1-MCP; koncentracija O2 i CO2; ozljede ploda od niske temperature
(mango; postharvest treatments; 1-MCP; O2 and CO2 concentration; chilling injury)

Sažetak
Mango je srednje zahtjevna vrsta klimakterijskog voća poznata po svojem posebnom okusu i zanimljivom izgledu. To je voće kratkog životnog vijeka na polici zbog svoje visoke respiracije i osjetljivosti na fizičke i termičke ozljede. Strategije koje se koriste kako bi se produljio život manga nakon berbe temelje se na kontroli dospijevanja, sinteze i djelovanja etilena spriječavanja infekcije biljnim patogenima. U okviru ovog završnog rada je provedeno istraživanje o tretmanima koji se upotrebljavaju poslije berbe plodova manga kako bi se očuvala njegova kakvoća i smanjili gubitci zbog nepravilnog rukovanja plodovima. Tretmani poslije berbe se dijele na fizikalne, kemijske i biološke. Usporedbom različitih tretmana se pokušalo doći do zaključka koje vrste tretmana bi bile najisplativije i najpovoljnije za plodove manga.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Tomislav Jemrić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Stanić, Lucija
Održanje kakvoće plodova manga (Magnifera indica L.) poslije berbe, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Stanić, L. (2015) 'Održanje kakvoće plodova manga (Magnifera indica L.) poslije berbe', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Stani\'{c}, Lucija}, year = {2015}, pages = {26}, keywords = {mango, tretmani poslije berbe, 1-MCP, koncentracija O2 i CO2, ozljede ploda od niske temperature}, title = {Odr\v{z}anje kakvo\'{c}e plodova manga (Magnifera indica L.) poslije berbe}, keyword = {mango, tretmani poslije berbe, 1-MCP, koncentracija O2 i CO2, ozljede ploda od niske temperature}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Stani\'{c}, Lucija}, year = {2015}, pages = {26}, keywords = {mango, postharvest treatments, 1-MCP, O2 and CO2 concentration, chilling injury}, title = {Postharvest quality of mango (Magnifera indica L.)}, keyword = {mango, postharvest treatments, 1-MCP, O2 and CO2 concentration, chilling injury}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font