Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 777113

Modifikacija površine mljevenih koštica masline


Brbora, Barbara
Modifikacija površine mljevenih koštica masline, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split


CROSBI ID: 777113 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Modifikacija površine mljevenih koštica masline
(Modification of olive stone flour surface)

Autori
Brbora, Barbara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Kemijsko-tehnološki fakultet

Mjesto
Split

Datum
28.10

Godina
2014

Stranica
39

Mentor
Perinović Jozić, Sanja

Ključne riječi
kemijska modifikacija; esterifikacija; mljevene koštice masline
(chemical modification; esterification; olive stone flour)

Sažetak
U ovom radu provedena je kemijska modifikacija mljevenih koštica masline esterifikacijom s maleinskim anhidriridom u trajanju od 120 min., pri različitim temperaturama (60, 80, 100 i 120°C). Ispitivan je stupanj potpunosti reakcije, tj. prinos mase uzoraka, snimljeni su spektri uzoraka pomoću infracrvene spektroskopije s Fourierovom transformacijom (FT-IR) s ciljem utvrđivanja reakcije esterifikacije te je određen esterski broj. Rezultati istraživanja potvrdili su reakciju esterifikacije. Optimalna temperatura esterifikacije je između 100 i 120°C. Ekstrakcijom acetonom uspješno je uklonjen višak maleinskog anhidrida nakon esterifikacije.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Kemijsko inženjerstvo



POVEZANOST RADA


Projekti:
011-1252971-2249 - Polimerne mješavine s biorazgradljivim komponentama (Andričić, Branka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Kemijsko-tehnološki fakultet, Split

Profili:

Avatar Url Sanja Perinović Jozić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Brbora, Barbara
Modifikacija površine mljevenih koštica masline, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
Brbora, B. (2014) 'Modifikacija površine mljevenih koštica masline', diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Brbora, Barbara}, year = {2014}, pages = {39}, keywords = {kemijska modifikacija, esterifikacija, mljevene ko\v{s}tice masline}, title = {Modifikacija povr\v{s}ine mljevenih ko\v{s}tica masline}, keyword = {kemijska modifikacija, esterifikacija, mljevene ko\v{s}tice masline}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Brbora, Barbara}, year = {2014}, pages = {39}, keywords = {chemical modification, esterification, olive stone flour}, title = {Modification of olive stone flour surface}, keyword = {chemical modification, esterification, olive stone flour}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font