Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 776881

Razvoj novog proizvoda - mliječna karamel krema


Krga, Mateja
Razvoj novog proizvoda - mliječna karamel krema, 2015., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 776881 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Razvoj novog proizvoda - mliječna karamel krema
(Development of new products - milk caramel cream)

Autori
Krga, Mateja

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
09.06

Godina
2015

Stranica
59

Mentor
Antunac, Neven

Ključne riječi
mliječna karamel krema; Dulce de leche; karamelizacija mlijeka; mliječna mast; laktoza; senzorno ocjenjivanje; anketiranje; potrošači; tržište
(milk caramel cream; Dulce de leche; caramelization of milk; milk fat; lactose; sensory evaluation; polling; consumers; market)

Sažetak
Argentinski tradicionalni slatki mliječni namaz Dulce de leche poslastica je koja se dobiva karamelizacijom mlijeka, a karakterizira ju slatki okus i smeđa boja, što je posljedica Maillardove reakcije. Koristi se kao desert, namaz na kruh, a vrlo je važan sastojak mnogih kolača i poslastica Južne Amerike. Konzumacijom Dulce de leche u Argentini, upitala sam se zašto u Hrvatskoj ne postoji sličan namaz. To me navelo na ideju za proizvodnjom mliječne karamel kreme u Hrvatskoj. U cilju usavršavanja recepture, proizvedeni su uzorci mliječne karamel kreme s različitim udjelom mliječne masti, koji su senzorno ocjenjeni od strane stručnih ocjenjivača i studenata na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U svim uzorcima određen je udio laktoze. Sukladno dobivenim rezultatima senzornog ocjenjivanja, napravljeni su uzorci mliječne karamel kreme za anketiranje osoba različitih dobnih skupina u svrhu ispitivanja tržišta. Ispitanici su vrlo dobro ocjenili mliječnu karamel kremu. Slažu se da je ukusna, drugačija od ostalih slatkih namaza na tržištu, te da bi ju rado konzumirali. Mliječna karamel krema ima svoje potencijalne potrošače, te će sigurno pronaći i svoje mjesto na tržištu.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Mateja Kalčićek (autor)

Avatar Url Neven Antunac (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Krga, Mateja
Razvoj novog proizvoda - mliječna karamel krema, 2015., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Krga, M. (2015) 'Razvoj novog proizvoda - mliječna karamel krema', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Krga, Mateja}, year = {2015}, pages = {59}, keywords = {mlije\v{c}na karamel krema, Dulce de leche, karamelizacija mlijeka, mlije\v{c}na mast, laktoza, senzorno ocjenjivanje, anketiranje, potro\v{s}a\v{c}i, tr\v{z}i\v{s}te}, title = {Razvoj novog proizvoda - mlije\v{c}na karamel krema}, keyword = {mlije\v{c}na karamel krema, Dulce de leche, karamelizacija mlijeka, mlije\v{c}na mast, laktoza, senzorno ocjenjivanje, anketiranje, potro\v{s}a\v{c}i, tr\v{z}i\v{s}te}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Krga, Mateja}, year = {2015}, pages = {59}, keywords = {milk caramel cream, Dulce de leche, caramelization of milk, milk fat, lactose, sensory evaluation, polling, consumers, market}, title = {Development of new products - milk caramel cream}, keyword = {milk caramel cream, Dulce de leche, caramelization of milk, milk fat, lactose, sensory evaluation, polling, consumers, market}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font