Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 776574

Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis)


Karačić, Mila
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis), 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 776574 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis)
(Production technology and chemical composition of tea (Camellia sinensis))

Autori
Karačić, Mila

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
17.09

Godina
2015

Stranica
22

Mentor
Šubarić, Drago

Neposredni voditelj
Rajić, Marina

Ključne riječi
Camellia sinensis ; tehnologija proizvodnje ; zeleni čaj ; crni čaj ; polufermentirani čaj
(Camellia sinensis ; production technology ; green tea ; black tea ; semi-fermented tea)

Sažetak
U ovom završnom radu je opisan čaj (Camellia sinensis), njegovo porijeklo, način branja, uvjeti skladištenja i transporta, te tehnologija proizvodnje. Posebna pozornost je obraćena na detaljan opis tehnologije proizvodnje različitih vrsta čaja (Camellia sinensis), koje određuju hoće li konačan produkt biti crni, zeleni, žuti ili bijeli čaj. Mnoga istraživanja pokazala su izuzetna antioksidacijska svojstva čaja te široku primjenu u terapeutske svrhe, stoga je kroz rad objašnjena i dobrobit konzumacije čaja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Karačić, Mila
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis), 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Karačić, M. (2015) 'Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis)', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Kara\v{c}i\'{c}, Mila}, year = {2015}, pages = {22}, keywords = {Camellia sinensis, tehnologija proizvodnje, zeleni \v{c}aj, crni \v{c}aj, polufermentirani \v{c}aj}, title = {Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav \v{c}aja (Camellia sinensis)}, keyword = {Camellia sinensis, tehnologija proizvodnje, zeleni \v{c}aj, crni \v{c}aj, polufermentirani \v{c}aj}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Kara\v{c}i\'{c}, Mila}, year = {2015}, pages = {22}, keywords = {Camellia sinensis, production technology, green tea, black tea, semi-fermented tea}, title = {Production technology and chemical composition of tea (Camellia sinensis)}, keyword = {Camellia sinensis, production technology, green tea, black tea, semi-fermented tea}, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font