Pregled bibliografske jedinice broj: 776574
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis)
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja (Camellia sinensis), 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
CROSBI ID: 776574 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav čaja
(Camellia sinensis)
(Production technology and chemical composition of
tea (Camellia sinensis))
Autori
Karačić, Mila
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar, BiH
Datum
17.09
Godina
2015
Stranica
22
Mentor
Šubarić, Drago
Neposredni voditelj
Rajić, Marina
Ključne riječi
Camellia sinensis ; tehnologija proizvodnje ; zeleni čaj ; crni čaj ; polufermentirani čaj
(Camellia sinensis ; production technology ; green tea ; black tea ; semi-fermented tea)
Sažetak
U ovom završnom radu je opisan čaj (Camellia sinensis), njegovo porijeklo, način branja, uvjeti skladištenja i transporta, te tehnologija proizvodnje. Posebna pozornost je obraćena na detaljan opis tehnologije proizvodnje različitih vrsta čaja (Camellia sinensis), koje određuju hoće li konačan produkt biti crni, zeleni, žuti ili bijeli čaj. Mnoga istraživanja pokazala su izuzetna antioksidacijska svojstva čaja te široku primjenu u terapeutske svrhe, stoga je kroz rad objašnjena i dobrobit konzumacije čaja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija