Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 776564

Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav kakao zrna


Zovko, Mia
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav kakao zrna, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 776564 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav kakao zrna
(Production technology and chemical composition of cocoa beans)

Autori
Zovko, Mia

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
17.09

Godina
2015

Stranica
20

Mentor
Šubarić, Drago

Neposredni voditelj
Rajić, Marina

Ključne riječi
kakaovac ; kakao zrno ; fermentacija ; sušenje
(cocoa ; cocoa beans ; fermentation ; drying)

Sažetak
U ovom završnom radu je opisano drvo kakaovca Theobroma cacao, vrste kakao zrna, proces prerade kakao zrna (fermenatcija i sušenje), uvjeti skladištenja i transporta, te antioksidacijski kapacitet i fenolni udio u kemijskom sastavu kakao zrna. Posebna pozornost je obraćena na detaljan opis tehnologije proizvodnje te kemijski sastav kakao zrna. Glavni sastojak svih vrsta čokolade je kakao masa dobivena iz fermentiranog i prženog kakao zrna. Mnoga istraživanja pokazuju da su kakao zrno i proizvodi dobiveni iz kakao zrna, kao što su kakao masa, kakao prah i čokolada, bogati antioksidansima. Kroz rad je objašnjena i dobrobit konzumacije proizvoda dobivenih iz kakao zrna.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Zovko, Mia
Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav kakao zrna, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Zovko, M. (2015) 'Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav kakao zrna', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Zovko, Mia}, year = {2015}, pages = {20}, keywords = {kakaovac, kakao zrno, fermentacija, su\v{s}enje}, title = {Tehnologija proizvodnje i kemijski sastav kakao zrna}, keyword = {kakaovac, kakao zrno, fermentacija, su\v{s}enje}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Zovko, Mia}, year = {2015}, pages = {20}, keywords = {cocoa, cocoa beans, fermentation, drying}, title = {Production technology and chemical composition of cocoa beans}, keyword = {cocoa, cocoa beans, fermentation, drying}, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font