Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 775634

Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja


Jakopec, Marta
Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 775634 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja
(Production and basic quality parameters analyses of domestic white wine from Hrvatsko zagorje)

Autori
Jakopec, Marta

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.09

Godina
2015

Stranica
36

Mentor
Zechner-Krpan, Vesna

Ključne riječi
bijelo vino; kemijska analiza; proizvodnja bijelih vina; tankoslojna kromatografija
(chemical analyses; TLC; white wine; white wine production)

Sažetak
Cilj završnog rada bio je proizvesti i analizirati domaće bijelo vino podrijetlom iz privatne obiteljske vinarije Ilčić, Hrvatsko zagorje. U analitičko-kemijskom laboratoriju Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta analizirani su osnovni parametri kakvoće proizvedenog domaćeg vina pomoću aparatura za određivanje šećera, alkohola, sumpora i kiselina, tankoslojne kromatografije za određivanje jabučne, limunske i vinske kiseline te enzimskog kita za određivanje glicerola. Rezultati analiziranog domaćeg bijelog vina su u skladu s vrijednostima Pravilnika o vinu iz 1996. godine.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Vesna Zechner-Krpan (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jakopec, Marta
Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Jakopec, M. (2015) 'Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvoće domaćeg bijelog vina Hrvatskog zagorja', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jakopec, Marta}, year = {2015}, pages = {36}, keywords = {bijelo vino, kemijska analiza, proizvodnja bijelih vina, tankoslojna kromatografija}, title = {Proizvodnja i analitika osnovnih parametara kakvo\'{c}e doma\'{c}eg bijelog vina Hrvatskog zagorja}, keyword = {bijelo vino, kemijska analiza, proizvodnja bijelih vina, tankoslojna kromatografija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jakopec, Marta}, year = {2015}, pages = {36}, keywords = {chemical analyses, TLC, white wine, white wine production}, title = {Production and basic quality parameters analyses of domestic white wine from Hrvatsko zagorje}, keyword = {chemical analyses, TLC, white wine, white wine production}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font