Pregled bibliografske jedinice broj: 774631
Odnos mesnatosti i kvalitete mesa u svinja
Odnos mesnatosti i kvalitete mesa u svinja, 2002., diplomski rad, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
CROSBI ID: 774631 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Odnos mesnatosti i kvalitete mesa u svinja
(The ratio meatiness and meat quality in pigs)
Autori
Butko, Danijela
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Mjesto
Osijek
Datum
24.04
Godina
2002
Stranica
24
Mentor
Senčić, Đuro
Ključne riječi
mesnatost ; svinje ; kvaliteta mesa
(meatiness ; pigs ; meat quality)
Sažetak
U radu je razmatrana povezanost između mesnatosti i kvalitete mesa u svinja. Utvrđeno je da je viša mesnatost polovica svinja povezana s lošijom kvalitetom mesa. Istraživanje pokazuje da i kod istog genotipa (švedski landras), pri različitoj mesnatosti, kakvoća mišićnog tkiva može biti različita.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)