Pregled bibliografske jedinice broj: 773841
Preduvjetni programi u ugostiteljstvu
Preduvjetni programi u ugostiteljstvu, 2007., diplomski rad, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
CROSBI ID: 773841 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Preduvjetni programi u ugostiteljstvu
(Prerequisite programs in the hospitality industry)
Autori
Došen, Jelena
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Zdravstveno veleučilište
Mjesto
Zagreb
Datum
14.04
Godina
2007
Stranica
44
Mentor
Uršulin-Trstenjak, Natalija
Ključne riječi
Hrana; Ugostiteljstvo
(Food; Hospitality industry)
Sažetak
Trenutno velik problem za uspješnu implementaciju HACCP sustava u mnogim objektima predstavljaju preduvjetni programi koji moraju bit zadovoljeni prije primjene principa HACCP sustava. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), većina crijevnih bolesti posljedica su nepravilnog postupanja hranom kao priprema hrane puno prije posluživanja, nedovoljna termička obrada hrane, čuvanje do posluživanja na niskoj temperaturi, kliconoša među zaposlenicima, nedovoljna higijena među zaposlenicima i higijena prostora, površina i uređaja. Cilj istraživanja je prikazati kako primjenom preduvjetnih programa se može izbjeći bilo kakva kontaminacija ili izvor zaraze, što je vrlo bitno za ugostiteljske prostore i zaposlenike koji upravljaju hranom. Ponuda zdravstveno ispravne hrane i higijene uveliko doprinosi kvaliteti poslovanja ugostiteljskog objekta, a u konačnici se ispunjava osnovni cilj svakog kvalitetnog sustava poslovanja, a to je zadovoljan korisnik usluga.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Zdravstveno veleučilište, Zagreb
Profili:
Natalija Uršulin-Trstenjak
(mentor)