Pregled bibliografske jedinice broj: 772834
Određivanje glutena u dijetetskoj hrani
Određivanje glutena u dijetetskoj hrani, 2006., diplomski rad, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
CROSBI ID: 772834 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Određivanje glutena u dijetetskoj hrani
(Determination of gluten in the diet food)
Autori
Spudić, Nikica
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad
Fakultet
Zdravstveno veleučilište
Mjesto
Zagreb
Datum
12.03
Godina
2006
Stranica
46
Mentor
Bošnir, Jasna
Ključne riječi
Gluten; Dijetetska hrana; Celijakija
(Gluten; Diet food; Celiac disease)
Sažetak
Rad govori o glutenu i njegovoj detekciji na mjestima gdje je nepotreban, o proteinu koji je s jedne strane iznimno koristan i nezamjenjiv pojedinim industrijskim granama, ali sa druge strane prilično štetan (čak i letalan) za ljude koji su gluten netolerantni.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Temeljne medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita