Pregled bibliografske jedinice broj: 77246
Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi
Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi // Krmiva, 41 (1999), 5; 229-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 77246 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi
(Effects of probiotics on poultry production and eggs and meat quality)
Autori
Janječić, Zlatko, Mužic, Stjepan
Izvornik
Krmiva (0023-4850) 41
(1999), 5;
229-236
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
Probiotik; proizvodnja; kakvoća; meso; jaja; perad
(Probiotic; production; quality; meat; egg; poultry)
Sažetak
Dodavanje probiotika u krmne smjese za hranidbu pojedinih vrsta i kategorija peradi danas je uobičajeno u mnogim zemljama. Utjecaji dodatka probiotika u hranu, praćeni su tijekom niza istraživanja koja su vršena kod raznih vrsta i kategorija peradi. Naglasak u rezultatima tih istraživanja je pretežito dan na pozitivne učinke uporabe probiotika na prirast, tjelesnu masu i konverziju hrane. Također su istraživanjima utvrđeni pozitivni utjecaji probiotika dodanih u hranu na randman klanja, udio pojedinih dijelova trupa u trupu, učešće abdominalne masti u trupu, te koncentracije kolesterola u krvnom serumu te žumanjku jaja.
Izvorni jezik
Hrvatski