Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 77246

Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi


Janječić, Zlatko, Mužic, Stjepan
Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi // Krmiva, 41 (1999), 5; 229-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)


CROSBI ID: 77246 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi
(Effects of probiotics on poultry production and eggs and meat quality)

Autori
Janječić, Zlatko, Mužic, Stjepan

Izvornik
Krmiva (0023-4850) 41 (1999), 5; 229-236

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni

Ključne riječi
Probiotik; proizvodnja; kakvoća; meso; jaja; perad
(Probiotic; production; quality; meat; egg; poultry)

Sažetak
Dodavanje probiotika u krmne smjese za hranidbu pojedinih vrsta i kategorija peradi danas je uobičajeno u mnogim zemljama. Utjecaji dodatka probiotika u hranu, praćeni su tijekom niza istraživanja koja su vršena kod raznih vrsta i kategorija peradi. Naglasak u rezultatima tih istraživanja je pretežito dan na pozitivne učinke uporabe probiotika na prirast, tjelesnu masu i konverziju hrane. Također su istraživanjima utvrđeni pozitivni utjecaji probiotika dodanih u hranu na randman klanja, udio pojedinih dijelova trupa u trupu, učešće abdominalne masti u trupu, te koncentracije kolesterola u krvnom serumu te žumanjku jaja.

Izvorni jezik
Hrvatski



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Zlatko Janječić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Janječić, Zlatko, Mužic, Stjepan
Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi // Krmiva, 41 (1999), 5; 229-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
Janječić, Zlatko, Mužic, Stjepan (1999) Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvoću jaja i mesa peradi. Krmiva, 41 (5), 229-236.
@article{article, year = {1999}, pages = {229-236}, keywords = {Probiotik, proizvodnja, kakvo\'{c}a, meso, jaja, perad}, journal = {Krmiva}, volume = {41}, number = {5}, issn = {0023-4850}, title = {Utjecaj probiotika na proizvodnju i kakvo\'{c}u jaja i mesa peradi}, keyword = {Probiotik, proizvodnja, kakvo\'{c}a, meso, jaja, perad} }
@article{article, year = {1999}, pages = {229-236}, keywords = {Probiotic, production, quality, meat, egg, poultry}, journal = {Krmiva}, volume = {41}, number = {5}, issn = {0023-4850}, title = {Effects of probiotics on poultry production and eggs and meat quality}, keyword = {Probiotic, production, quality, meat, egg, poultry} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font