Pregled bibliografske jedinice broj: 771304
Rashladne komore za skladištenje prehrambenih proizvoda
Rashladne komore za skladištenje prehrambenih proizvoda, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Strojarski odjel, Zagreb
CROSBI ID: 771304 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Rashladne komore za skladištenje prehrambenih proizvoda
(Food cold stores)
Autori
Gavranić, Draženko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Strojarski odjel
Mjesto
Zagreb
Datum
10.12
Godina
2012
Stranica
63
Mentor
Soldo, Vladimir
Ključne riječi
rashladne komore; skladištenje duboko smrznutih proizvoda; skladištenje svježih proizvoda
(Cold stores; low temperature storage; fresh food storage)
Sažetak
Ovim radom obuhvaćen je opis izrade proračuna rashladnih kapaciteta rashladnih komora za skladištenje različitih prehrambenih proizvoda i odabir odgovarajuće opreme. Temeljem zadatka za izradu projekta rashladnih prostora za skladištenje prehrambenih proizvoda na području grada Zagreba izrađen je projekt za rashladni sustav koji se sastoji od ukupno četiri rashladne komore. Sustav je podjeljen na dva dijela. U prvom dijelu nalaze se tri komore za očuvanje proizvoda s temperaturama hlađenja u rasponu +2/+8 °C. Proveden je proračun cjevovoda za te tri komore te odabrana potrebna oprema. U drugom dijelu smještena je četvrta komora koja je predviđena za smrznute proizvode, a temperatura zamrzavanja je u rasponu od -18/-20 °C. Za tu komoru napravljen je zaseban proračun cjevovoda te odabrana potrebna oprema. za izradu projekta rashladnih komora za skladištenje prehrambenih proizvoda potrebno je koristiti ulazne podatke određene prema HACCP sustavu i odrediti rashladni kapacitet komora prema smjernicama ASHRAE priručnika.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Strojarstvo
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
Profili:
Vladimir Soldo
(mentor)