Pregled bibliografske jedinice broj: 77124
Mikotoksini u stočnoj hrani
Mikotoksini u stočnoj hrani // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, XXIV (1976), 27; 519-530 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
CROSBI ID: 77124 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Mikotoksini u stočnoj hrani
(Mycotoxins in livestock fodder)
Autori
Bogdanić, Čedo ; Mužic, Stjepan ; Balzer, Ivan
Izvornik
Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu (0033-8583) XXIV
(1976), 27;
519-530
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, znanstveni
Ključne riječi
mikotoksini; kemijske analize; stočna hrana
(mycotoxins; chemical analyses; livestock fodder)
Sažetak
Dat je kratak pregled mikotoksina koji dolaze u stočnoj hrani. Opisane su mikotoksikoze i pojave koje one izazivaju u životinjskom organizmu. Dani su rezultati sadržaja mikotoksina koji su dobiveni iz uzoraka kukuruza na aflatoksin (nije detrminiran ni u jednom uzorku kukuruza), zearalenon, ohratoksin, T-2 toksin. Pokazano je da je refusal-faktor vezan uz zearalenon, ali i uz ohratoksin. Nadamo se da ćemo metodom kolonske kromatografije dobiti više informacija o kemijskom sastavu refusal - i emesis-faktora.
Izvorni jezik
Hrvatski