Pregled bibliografske jedinice broj: 770801
Procjena zdravstvene ispravnosti dimljenih mesnih prerada utvrđivanjem odabranih policikličkih aromatskih ugljikovodika
Procjena zdravstvene ispravnosti dimljenih mesnih prerada utvrđivanjem odabranih policikličkih aromatskih ugljikovodika, 2015., diplomski rad, diplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
CROSBI ID: 770801 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Procjena zdravstvene ispravnosti dimljenih mesnih prerada utvrđivanjem odabranih policikličkih aromatskih ugljikovodika
(Assessing the health and safety of smoked meat processing by identifying selected polycyclic aromatic hydrocarbons)
Autori
Čakarić, Ante
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Zdravstveno veleučilište
Mjesto
Zagreb
Datum
09.04
Godina
2015
Stranica
36
Mentor
Bošnir, Jasna
Ključne riječi
Prerada mesa; Policiklički aromatski ugljikovodici
(Meat processing; Polycyclic aromatic hydrocarbons)
Sažetak
Obzirom na karcinogena svojstva policikličkih aromatskih ugljikovodika, njihove maksimalno dozvoljene količine određene su zakonskim propisima. Cilj je rada odrediti količinu četiriju policikličkih aromatskih ugljikovodika u odabranim vrstama dimljenih mesnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita