Pregled bibliografske jedinice broj: 770720
Proizvodnja funkcionalne hrane u stočarstvu (1) Promjena kvalitete mesa držanjem svinja na pašnjaku
Proizvodnja funkcionalne hrane u stočarstvu (1) Promjena kvalitete mesa držanjem svinja na pašnjaku, 2011. (popularni rad).
CROSBI ID: 770720 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja funkcionalne hrane u stočarstvu (1)
Promjena kvalitete mesa držanjem svinja na
pašnjaku
(Production of functional foods of animal husbandry
(1) Changing meat quality in pigs kept on pasture)
Autori
Senčić, Đuro
Izvornik
Agroglas 252, 50-51
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
2011
Ključne riječi
Kvaliteta mesa ; pašnjak
(The quality of meat ; pasture)
Sažetak
Držanjem svinja na pašnjaku može se postići promjena kvalitete svinjetine, posebice s obzirom na sadržaj n-3 masnih kiselina koje imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)