Pregled bibliografske jedinice broj: 770658
Osnovne analize kvalitete maslinova ulja iz Dalmacije
Osnovne analize kvalitete maslinova ulja iz Dalmacije, 2015., diplomski rad, diplomski, Zdravstveno veleučilište, Zagreb
CROSBI ID: 770658 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Osnovne analize kvalitete maslinova ulja iz Dalmacije
(Basic analysis of Dalmatian olive oil quality)
Autori
Novak, Roko
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Zdravstveno veleučilište
Mjesto
Zagreb
Datum
05.06
Godina
2015
Stranica
52
Mentor
Lasić, Dario
Ključne riječi
Dalmacija; maslinovo ulje; analiza; kvaliteta
(Dalmatia; Olive oil; Analysis; Quality)
Sažetak
U Republici Hrvatskoj, na području Dalmacije, postoje razne sorte maslina iz kojih se dobiva kvalitetno maslinovo ulje.Kvaliteta maslinovog ulja se određuje prema međunarodnim normama, a provodi se putem senzorske i kemijske analize. Cilj ovog rada je ispitivanje ključnih parametara kvalitete maslinovog ulja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita, Prehrambena tehnologija