Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 769492

Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja


Maslać, Antonija
Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 769492 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja
(The imopact of the addition of hop variety Golding on the quality of the beer produced by infusion mashing process)

Autori
Maslać, Antonija

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
13.07

Godina
2015

Stranica
40

Mentor
Tišma, Marina

Neposredni voditelj
Jurić, Anita

Ključne riječi
hmelj ; Syrian Golding ; ukupni polifenoli ; gorčina ; bistroća
(hop ; Styrian Golding ; total polyphenols ; bitternes ; clarity)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je analizirati kvalitetu svijetlog i crnog piva proizvedenog u Hercegovačkoj pivovari dodatkom hmelja sorte Styrian Golding, infuzijskim postupkom ukomljavanja. Analizirano je 10 šarži svijetlog piva i 4 šarže crnog piva. Izmjerena koncentracija ukupnih polifenola u svijetlim pivima iznosila je 140 – 185 mg/L, a u crnim pivima 220 – 285 mg/L. Analizirana je boja piva (6, 8 – 8, 4 EBC za svijetla piva i 90, 5 – 98, 1 EBC za crna piva), bistroća (0, 45 – 0, 65 EBC), gorčina (20 – 25 IBU), pH (4, 30 – 4, 50) i udio CO2 (5, 35 – 6, 11 % vol/vol).

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marina Tišma (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Maslać, Antonija
Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Maslać, A. (2015) 'Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja', diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Masla\'{c}, Antonija}, year = {2015}, pages = {40}, keywords = {hmelj, Syrian Golding, ukupni polifenoli, gor\v{c}ina, bistro\'{c}a}, title = {Utjecaj dodatka hmelja sorte Golding na kvalitetu piva proizvedenog infuzijskim postupkom ukomljavanja}, keyword = {hmelj, Syrian Golding, ukupni polifenoli, gor\v{c}ina, bistro\'{c}a}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Masla\'{c}, Antonija}, year = {2015}, pages = {40}, keywords = {hop, Styrian Golding, total polyphenols, bitternes, clarity}, title = {The imopact of the addition of hop variety Golding on the quality of the beer produced by infusion mashing process}, keyword = {hop, Styrian Golding, total polyphenols, bitternes, clarity}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font