Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 768813

Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta


Kušurin, Iva
Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 768813 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta
(Technology of production of Dalmatian prosciutto)

Autori
Kušurin, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
11.10

Godina
2014

Stranica
24

Mentor
Mastanjević, Krešimir

Ključne riječi
Dalmatinski pršut ; proizvodni proces ; oznaka geografskog podrijetla
(Dalmatian prosciutto ; production process ; certificate of protected geographical origin)

Sažetak
U ovome radu o tehnologiji proizvodnje Dalmatinskog pršuta objašnjen je proizvodni proces Dalmatinskog pršuta. Kako bi se proizvodni proces bolje objasnio bilo je potrebno opisati povijesni razvoj ovoga proizvoda, pravilan odabir sirovine i dodataka, pravilnu primjenu i redoslijed tehnoloških postupaka. Zbog specifičnog proizvodnog procesa Dalmatinski pršut se odlikuje svojom karakterističnom aromom i okusom, te vrhunskom kvalitetom kojima se razlikuje od svih ostalih pršuta. Na navedenim razlikama izgrađen je ugled ovog proizvoda Zbog karakteristične arome i okusa, Dalmatinski pršut je autohtoni proizvod, te je zaštićen oznakom zemljopisnog podrijetla. Nadalje, u radu su opisane razlike između procesa proizvodnje Dalmatinskog pršuta i ostalih pršuta iz regije koji direktno utječu na okus i aromu konačnih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Krešimir Mastanjević (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Kušurin, Iva
Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Kušurin, I. (2014) 'Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pršuta', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Ku\v{s}urin, Iva}, year = {2014}, pages = {24}, keywords = {Dalmatinski pr\v{s}ut, proizvodni proces, oznaka geografskog podrijetla}, title = {Tehnologija proizvodnje Dalmatinskog pr\v{s}uta}, keyword = {Dalmatinski pr\v{s}ut, proizvodni proces, oznaka geografskog podrijetla}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Ku\v{s}urin, Iva}, year = {2014}, pages = {24}, keywords = {Dalmatian prosciutto, production process, certificate of protected geographical origin}, title = {Technology of production of Dalmatian prosciutto}, keyword = {Dalmatian prosciutto, production process, certificate of protected geographical origin}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font