Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 768396

Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije


TEŽAK DAMIJANIĆ, Ana; ILAK PERŠURIĆ, Anita Silvana; LUK, Ninoslav
Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije // Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture / Milan Pošpišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 179-183 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 768396 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije
(Istrian Malvasia as an attribute of Istria County’s tourist product)

Autori
TEŽAK DAMIJANIĆ, Ana ; ILAK PERŠURIĆ, Anita Silvana ; LUK, Ninoslav

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture / Milan Pošpišil - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015, 179-183

ISBN
9789537878-30-6

Skup
50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 16.02.2015. - 20.02.2015

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
Malvazija istarska; turistički proizvod; novi proizvodi; Istarska županija
(Istrian Malvasia; tourist product; new products; Istria County)

Sažetak
Hrana i piće je moguće koristiti kao dodatne sadržaje prilikom razvoja novih turističkih proizvoda. S obzirom na to da postoji relativno duga veza između vina i Mediterana, što uključuje i Istarsku županiju, vino predstavlja izvrsnu priliku u kreiranju novih turističkih proizvoda. Svrha ovog rada je istražiti vino kao osnovu u razvoju novih turističkih proizvoda. Cilj ovog rada je segmentirati potencijalne potrošače turističkog proizvoda temeljenog na Malvaziji istarskoj. S ciljem utvrđivanja razlika među ispitanicima temeljem njihovog interesa za turističke vinske pakete. Kako bi se utvrdile razlike među ispitanicima temeljem njihovog interesa za vinske turističke pakete i kupovne odrednice vezane za Malvaziju istarsku, korištena je jednosmjerna analiza varijance. Ispitanici u podijeljeni u tri grupe (ne interes, bez interesa i interes) koje se razlikuju s obzirom na interes prema vinskim turističkim paketima. Podaci su prikupljeni u svibnju 2014. kao dio istraživanja fokusiranog na ponašanje posjetitelja vinskih sajmova. Razlike među tri skupine ispitanika su utvrđene s obzirom na važnost mikro-regije, nagrada, kvalitete i popusta.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija



POVEZANOST RADA


Projekti:
147-1470497-0555 - Valorizacija resursa vinove loze (Vitis sp.) i banka gena (Peršurić, Đordano, MZOS ) ( CroRIS)
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč

Citiraj ovu publikaciju:

TEŽAK DAMIJANIĆ, Ana; ILAK PERŠURIĆ, Anita Silvana; LUK, Ninoslav
Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije // Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture / Milan Pošpišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 179-183 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
TEŽAK DAMIJANIĆ, A., ILAK PERŠURIĆ, A. & LUK, N. (2015) Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije. U: Milan Pošpišil (ur.)Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture.
@article{article, author = {TE\v{Z}AK DAMIJANI\'{C}, Ana and ILAK PER\v{S}URI\'{C}, Anita Silvana and LUK, Ninoslav}, year = {2015}, pages = {179-183}, keywords = {Malvazija istarska, turisti\v{c}ki proizvod, novi proizvodi, Istarska \v{z}upanija}, isbn = {9789537878-30-6}, title = {Malvazija istarska kao sadr\v{z}aj turisti\v{c}kog proizvoda Istarske \v{z}upanije}, keyword = {Malvazija istarska, turisti\v{c}ki proizvod, novi proizvodi, Istarska \v{z}upanija}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {TE\v{Z}AK DAMIJANI\'{C}, Ana and ILAK PER\v{S}URI\'{C}, Anita Silvana and LUK, Ninoslav}, year = {2015}, pages = {179-183}, keywords = {Istrian Malvasia, tourist product, new products, Istria County}, isbn = {9789537878-30-6}, title = {Istrian Malvasia as an attribute of Istria County’s tourist product}, keyword = {Istrian Malvasia, tourist product, new products, Istria County}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font