Pregled bibliografske jedinice broj: 768396
Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije
Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije // Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture / Milan Pošpišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 179-183 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 768396 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Malvazija istarska kao sadržaj turističkog proizvoda Istarske županije
(Istrian Malvasia as an attribute of Istria County’s tourist product)
Autori
TEŽAK DAMIJANIĆ, Ana ; ILAK PERŠURIĆ, Anita Silvana ; LUK, Ninoslav
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
Zbornik radova 50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture
/ Milan Pošpišil - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015, 179-183
ISBN
9789537878-30-6
Skup
50th Croatian & 10th International Symposium on Agriculture
Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 16.02.2015. - 20.02.2015
Vrsta sudjelovanja
Poster
Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija
Ključne riječi
Malvazija istarska; turistički proizvod; novi proizvodi; Istarska županija
(Istrian Malvasia; tourist product; new products; Istria County)
Sažetak
Hrana i piće je moguće koristiti kao dodatne sadržaje prilikom razvoja novih turističkih proizvoda. S obzirom na to da postoji relativno duga veza između vina i Mediterana, što uključuje i Istarsku županiju, vino predstavlja izvrsnu priliku u kreiranju novih turističkih proizvoda. Svrha ovog rada je istražiti vino kao osnovu u razvoju novih turističkih proizvoda. Cilj ovog rada je segmentirati potencijalne potrošače turističkog proizvoda temeljenog na Malvaziji istarskoj. S ciljem utvrđivanja razlika među ispitanicima temeljem njihovog interesa za turističke vinske pakete. Kako bi se utvrdile razlike među ispitanicima temeljem njihovog interesa za vinske turističke pakete i kupovne odrednice vezane za Malvaziju istarsku, korištena je jednosmjerna analiza varijance. Ispitanici u podijeljeni u tri grupe (ne interes, bez interesa i interes) koje se razlikuju s obzirom na interes prema vinskim turističkim paketima. Podaci su prikupljeni u svibnju 2014. kao dio istraživanja fokusiranog na ponašanje posjetitelja vinskih sajmova. Razlike među tri skupine ispitanika su utvrđene s obzirom na važnost mikro-regije, nagrada, kvalitete i popusta.
Izvorni jezik
Engleski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija), Ekonomija
POVEZANOST RADA
Projekti:
147-1470497-0555 - Valorizacija resursa vinove loze (Vitis sp.) i banka gena (Peršurić, Đordano, MZOS ) ( CroRIS)
147-1470497-3034 - Valorizacija selektivnih oblika turizma u održivom razvitku ruralnih prostora (Ružić, Pavlo, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Institut za poljoprivredu i turizam, Poreč