Pregled bibliografske jedinice broj: 768141
Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu
Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
CROSBI ID: 768141 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Validacija HPLC metode za određivanje antocijana u crnom vinu
(Validation of HPLC method for determination of anthocyanin content in red wine)
Autori
Bebek, Iva
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Prehrambeno-biotehnološki fakultet
Mjesto
Zagreb
Datum
01.12
Godina
2010
Stranica
58
Mentor
Kovačević Ganić, Karin
Ključne riječi
antocijani; HPLC; validacija
(anthocyanins; HPLC; validation)
Sažetak
Udio antocijana značajan je prilokom karakterizacije i klasifikacije vinove loze. Tekućinska kromatografija visoke djelotvornosti pokazala se kao jedna od najboljih metoda za određivanje udjela antocijana u vinu. Cilj ovog rada bila je validacija HPLC metode za određivanje udjela antocijana u crnom vinu. Tijekom validacije ispitivani su ključni parametri: selektivnost, preciznost, linearnost, granica dokazivanja i granica kvantifikacije te robustnost navedene metode. Validacija HPLC metode za određivanje udjela antocijana u crnom vinu dokazala je da metoda zadovoljava sve postavljene kriterije te se kao takva smatra prikladnom za predviđenu namjenu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
Profili:
Karin Kovačević-Ganić
(mentor)