Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 765576

Proizvodnja i prerada krumpira u Hrvatskoj


Jelić, Sanja; Varga, Ivana
Proizvodnja i prerada krumpira u Hrvatskoj // 8th International scientific/professional conference Agriculture in nature and enviroment protection : Proceedings & abstracts / Baban, Marijan ; Rašić, Sanda (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2015. str. 77-81 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 765576 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i prerada krumpira u Hrvatskoj
(Potatoes production and processing in Croatia)

Autori
Jelić, Sanja ; Varga, Ivana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
8th International scientific/professional conference Agriculture in nature and enviroment protection : Proceedings & abstracts / Baban, Marijan ; Rašić, Sanda - Osijek : Glas Slavonije, 2015, 77-81

Skup
International scientific/professional conference Agriculture in nature and enviroment protection (8 ; 2015)

Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 01.06.2015. - 03.06.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Međunarodna recenzija

Ključne riječi
krumpir ; Hrvatska ; prinos ; prerada
(potatoes ; Croatia ; yield ; processing)

Sažetak
Cilj ovog rada je pregled proizvodnje krumpira u Hrvatskoj u razdoblju od 1956. do 2013. godine. Prosječne površine pod krumpirom u analiziranom razdoblju iznosile su 49.728 ha, dok su prinosi gomolja bili prosječno 12, 7 t/ha. Najveće površine pod krumpirom su bile zasađene 1956. – 1970. (103.000 ha), dok su najveći prinosi gomolja ostvareni u razdoblju 2004. – 2013. (16, 2 t/ha). U razdoblju 1971. – 2003. površine se pomalo, ali kontinuirano smanjuju. U 2003. godini u odnosu na razdoblje 1966. – 1970. prosječne površine smanjene su za čak 40%. Iako je u razdoblju 2004. do 2013. godine prosječan prinos gomolja povećan na 16, 2 t/ha, trend smanjenja površina pod krumpirom je nastavljen te je u tom razdoblju bilo zasađeno svega 14.036 ha.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Sanja Jelić Milković (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Jelić, Sanja; Varga, Ivana
Proizvodnja i prerada krumpira u Hrvatskoj // 8th International scientific/professional conference Agriculture in nature and enviroment protection : Proceedings & abstracts / Baban, Marijan ; Rašić, Sanda (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2015. str. 77-81 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Jelić, S. & Varga, I. (2015) Proizvodnja i prerada krumpira u Hrvatskoj. U: Baban, M. & Rašić, S. (ur.)8th International scientific/professional conference Agriculture in nature and enviroment protection : Proceedings & abstracts.
@article{article, author = {Jeli\'{c}, Sanja and Varga, Ivana}, year = {2015}, pages = {77-81}, keywords = {krumpir, Hrvatska, prinos, prerada}, title = {Proizvodnja i prerada krumpira u Hrvatskoj}, keyword = {krumpir, Hrvatska, prinos, prerada}, publisher = {Glas Slavonije}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }
@article{article, author = {Jeli\'{c}, Sanja and Varga, Ivana}, year = {2015}, pages = {77-81}, keywords = {potatoes, Croatia, yield, processing}, title = {Potatoes production and processing in Croatia}, keyword = {potatoes, Croatia, yield, processing}, publisher = {Glas Slavonije}, publisherplace = {Vukovar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font