Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 764285

PROCJENA STANJA TEMPERATURE NA MJESTU RADA U PEKARI


Bognolo, Dario; Matacin, Marko; Kršulja, Aleksandar; Kršulja, Marko
PROCJENA STANJA TEMPERATURE NA MJESTU RADA U PEKARI // ITE-SAFETY 2015 / Bognolo, Dario ; Ferhatović, Mensur ; Kršulja, Marko (ur.).
Rijeka: Quimedia, 2015. str. 1-6 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)


CROSBI ID: 764285 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
PROCJENA STANJA TEMPERATURE NA MJESTU RADA U PEKARI
(Assessment of Temperature Influence at a Bakery workplace)

Autori
Bognolo, Dario ; Matacin, Marko ; Kršulja, Aleksandar ; Kršulja, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni

Izvornik
ITE-SAFETY 2015 / Bognolo, Dario ; Ferhatović, Mensur ; Kršulja, Marko - Rijeka : Quimedia, 2015, 1-6

ISBN
978-953-56789-8-4

Skup
International Conference on Inovative Technologies In Safety Engineering

Mjesto i datum
Rijeka, Hrvatska, 07.04.2015. - 09.04.2015

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
toplinski stres ; mikroklima ; povišena temperatura ; procjena rizika
(heat stress ; microclimate ; high temperatures ; risk assessment)

Sažetak
Posljedice koje uzrokuje nepovoljna mikroklima definirane su normama koje određuju parametre unutar kojih je dopušten rad radnika, međutim postizanje optimalnih uvjeta zbog tehničkih ili drugih razloga nije uvijek moguće. U radu je razmotren pojam toplinskog stresa i njegove posljedice na čovjeka te je dan primjer utjecaja na mjestu rada u pekari. Prikazana je zakonska regulativa i dan je osvrt na konkretnom primjeru gdje su definirani uvjeti u kojima radnik može raditi. Kroz rad je ponuđena mogućnost procjene rizika od nepovoljne mikroklime na radnom mjestu, napravljena su određena mjerenja u pekari koja mogu poslužiti za usporedbu sa zakonskom regulativom te su na kraju ponuđena načela za postizanje boljih mikroklimatskih uvjeta za radnike u pekari.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Fizika, Strojarstvo, Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Rijeci

Profili:

Avatar Url Marko Kršulja (autor)

Avatar Url Dario Bognolo (autor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

Pristup cjelovitom tekstu rada

Citiraj ovu publikaciju:

Bognolo, Dario; Matacin, Marko; Kršulja, Aleksandar; Kršulja, Marko
PROCJENA STANJA TEMPERATURE NA MJESTU RADA U PEKARI // ITE-SAFETY 2015 / Bognolo, Dario ; Ferhatović, Mensur ; Kršulja, Marko (ur.).
Rijeka: Quimedia, 2015. str. 1-6 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
Bognolo, D., Matacin, M., Kršulja, A. & Kršulja, M. (2015) PROCJENA STANJA TEMPERATURE NA MJESTU RADA U PEKARI. U: Bognolo, D., Ferhatović, M. & Kršulja, M. (ur.)ITE-SAFETY 2015.
@article{article, author = {Bognolo, Dario and Matacin, Marko and Kr\v{s}ulja, Aleksandar and Kr\v{s}ulja, Marko}, year = {2015}, pages = {1-6}, keywords = {toplinski stres, mikroklima, povi\v{s}ena temperatura, procjena rizika}, isbn = {978-953-56789-8-4}, title = {PROCJENA STANJA TEMPERATURE NA MJESTU RADA U PEKARI}, keyword = {toplinski stres, mikroklima, povi\v{s}ena temperatura, procjena rizika}, publisher = {Quimedia}, publisherplace = {Rijeka, Hrvatska} }
@article{article, author = {Bognolo, Dario and Matacin, Marko and Kr\v{s}ulja, Aleksandar and Kr\v{s}ulja, Marko}, year = {2015}, pages = {1-6}, keywords = {heat stress, microclimate, high temperatures, risk assessment}, isbn = {978-953-56789-8-4}, title = {Assessment of Temperature Influence at a Bakery workplace}, keyword = {heat stress, microclimate, high temperatures, risk assessment}, publisher = {Quimedia}, publisherplace = {Rijeka, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font