Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 762922

Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja


Senčić, Đuro
Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja, 1995. (popularni rad).


CROSBI ID: 762922 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja
(Kitchen waste and soybeans in feeding pigs)

Autori
Senčić, Đuro

Izvornik
Gospodarski list, srpanj, 43.

Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad

Godina
1995

Ključne riječi
Kuhinjski ostaci ; sojino zrnje ; hranidba svinja
(Kitchen waste ; soybeans ; feeding pigs)

Sažetak
Kuhinjski ostaci iz javnih kuhinja (restorani, hoteli, škole) mogu se koristiti u hranidbi tovnih svinja, ali ih prethodno treba termički obraditi (uništiti mikroorganizme) i uravnotežiti s obzirom na kemijski sastav i sadržaj energije. Najviše nedostaju bjelančevine, a one se djelomično mogu zamjeniti sojinim zrnjem.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek

Profili:

Avatar Url Đuro Senčić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Senčić, Đuro
Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja, 1995. (popularni rad).
Senčić, Đ. (1995) Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja. Gospodarski list, srpanj, 43.. Popularni rad.
@unknown{unknown, author = {Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro}, year = {1995}, keywords = {Kuhinjski ostaci, sojino zrnje, hranidba svinja}, title = {Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja}, keyword = {Kuhinjski ostaci, sojino zrnje, hranidba svinja} }
@unknown{unknown, author = {Sen\v{c}i\'{c}, \DJuro}, year = {1995}, keywords = {Kitchen waste, soybeans, feeding pigs}, title = {Kitchen waste and soybeans in feeding pigs}, keyword = {Kitchen waste, soybeans, feeding pigs} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font