Pregled bibliografske jedinice broj: 762922
Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja
Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja, 1995. (popularni rad).
CROSBI ID: 762922 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Kuhinjski ostaci i sojino zrnje u hranidbi svinja
(Kitchen waste and soybeans in feeding pigs)
Autori
Senčić, Đuro
Izvornik
Gospodarski list, srpanj, 43.
Vrsta, podvrsta
Ostale vrste radova, popularni rad
Godina
1995
Ključne riječi
Kuhinjski ostaci ; sojino zrnje ; hranidba svinja
(Kitchen waste ; soybeans ; feeding pigs)
Sažetak
Kuhinjski ostaci iz javnih kuhinja (restorani, hoteli, škole) mogu se koristiti u hranidbi tovnih svinja, ali ih prethodno treba termički obraditi (uništiti mikroorganizme) i uravnotežiti s obzirom na kemijski sastav i sadržaj energije. Najviše nedostaju bjelančevine, a one se djelomično mogu zamjeniti sojinim zrnjem.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)