Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 76105

Senzorička valorizacija plodova kruške


Bencarić, Marko
Senzorička valorizacija plodova kruške, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 76105 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Senzorička valorizacija plodova kruške
(Sensory valorization of pear fruits)

Autori
Bencarić, Marko

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
01.07

Godina
2002

Stranica
35

Mentor
Duralija, Boris

Ključne riječi
Pyrus sp.; sorta; kvaliteta ploda; senzorički test
(Pyrus sp.; cultivar; fruit quality; sensory panel rating)

Sažetak
Istraživana je kvaliteta plodova pet sorata kruške (Abbe Fetel, Conference, Williams, Dr. Jules Guyot i Nashi sorta), koje su sačinjavale ponudu na zagrebačkom tržištu, u jesen 2001. godine. Kvaliteta je ocjenjivana senzoričkim testom te fizikalno-kemijskom analizom plodova. Degustacija je održana na Agronomskom fakultetu, a degustatori su bili studenti. Dobiveni podaci statistički su obrađeni i međusobno uspoređeni. Najvišu ukupnu ocjenu dobila je sorta Williams, iako su organoleptička svojstva najbolje ocjenjena za sortu Conference, a vanjska za Dr. Jules Guyot. Najlošije je ocijenjena Nashi sorta, koja se svojom kvalitetom značajno razlikuje od svih ostalih istraživenih sorti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Boris Duralija (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Bencarić, Marko
Senzorička valorizacija plodova kruške, 2002., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
Bencarić, M. (2002) 'Senzorička valorizacija plodova kruške', diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Bencari\'{c}, Marko}, year = {2002}, pages = {35}, keywords = {Pyrus sp., sorta, kvaliteta ploda, senzori\v{c}ki test}, title = {Senzori\v{c}ka valorizacija plodova kru\v{s}ke}, keyword = {Pyrus sp., sorta, kvaliteta ploda, senzori\v{c}ki test}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Bencari\'{c}, Marko}, year = {2002}, pages = {35}, keywords = {Pyrus sp., cultivar, fruit quality, sensory panel rating}, title = {Sensory valorization of pear fruits}, keyword = {Pyrus sp., cultivar, fruit quality, sensory panel rating}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font