Pregled bibliografske jedinice broj: 759987
Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda
Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda // Ambalaža ( www.ambalaza.hr), 4 (2008), 51-55 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
CROSBI ID: 759987 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda
(The achievements and trends in the packaging of meat and meat products)
Autori
Blažić, Marijana ; Matijević, Bojan ; Čulig Josip
Izvornik
Ambalaža ( www.ambalaza.hr) (1334-3033) 4
(2008);
51-55
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni
Ključne riječi
meso; mesni proizvodi; pakiranje
(meat; meat products; packaging)
Sažetak
U današnje vrijeme kad su na tržištu izražena povećana očekivanja potrošača i oštra konkurentska borba između maloprodajnih trgovačkih lanaca, a brzi način života nameće proizvođačima mesa proizvodnju obroka prilagođenih brzoj pripremi i pakiranih u težinski i količinski manje podloške, ambalaža ima važnu ulogu. Konzumenti ambalažu doživljavaju kao atraktivnu i informativnu, međutim zbog njenog izravnog doticaja s mesom i mesnim proizvodima ona je zapravo svojevrsni indirektni aditiv, zbog mogućnosti migracije njenih kemijskih sastojaka u proizvod, ali prvenstveno ona štiti proizvod i čuva ga što je moguće duže svježim. Ovim redom dat je kratak pregled dostignuća i trendova u području pakiranja mesa i mesnih proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu