Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 759987

Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda


Blažić, Marijana; Matijević, Bojan; Čulig Josip
Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda // Ambalaža ( www.ambalaza.hr), 4 (2008), 51-55 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)


CROSBI ID: 759987 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda
(The achievements and trends in the packaging of meat and meat products)

Autori
Blažić, Marijana ; Matijević, Bojan ; Čulig Josip

Izvornik
Ambalaža ( www.ambalaza.hr) (1334-3033) 4 (2008); 51-55

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, pregledni rad, stručni

Ključne riječi
meso; mesni proizvodi; pakiranje
(meat; meat products; packaging)

Sažetak
U današnje vrijeme kad su na tržištu izražena povećana očekivanja potrošača i oštra konkurentska borba između maloprodajnih trgovačkih lanaca, a brzi način života nameće proizvođačima mesa proizvodnju obroka prilagođenih brzoj pripremi i pakiranih u težinski i količinski manje podloške, ambalaža ima važnu ulogu. Konzumenti ambalažu doživljavaju kao atraktivnu i informativnu, međutim zbog njenog izravnog doticaja s mesom i mesnim proizvodima ona je zapravo svojevrsni indirektni aditiv, zbog mogućnosti migracije njenih kemijskih sastojaka u proizvod, ali prvenstveno ona štiti proizvod i čuva ga što je moguće duže svježim. Ovim redom dat je kratak pregled dostignuća i trendova u području pakiranja mesa i mesnih proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Marijana Blazic (autor)

Avatar Url Bojan Matijevic (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Blažić, Marijana; Matijević, Bojan; Čulig Josip
Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda // Ambalaža ( www.ambalaza.hr), 4 (2008), 51-55 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
Blažić, M., Matijević, B. & Čulig Josip (2008) Dostignuća i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda. Ambalaža ( www.ambalaza.hr), 4, 51-55.
@article{article, author = {Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Matijevi\'{c}, Bojan}, year = {2008}, pages = {51-55}, keywords = {meso, mesni proizvodi, pakiranje}, journal = {Ambala\v{z}a ( www.ambalaza.hr)}, volume = {4}, issn = {1334-3033}, title = {Dostignu\'{c}a i trendovi u pakiranju mesa i mesnih proizvoda}, keyword = {meso, mesni proizvodi, pakiranje} }
@article{article, author = {Bla\v{z}i\'{c}, Marijana and Matijevi\'{c}, Bojan}, year = {2008}, pages = {51-55}, keywords = {meat, meat products, packaging}, journal = {Ambala\v{z}a ( www.ambalaza.hr)}, volume = {4}, issn = {1334-3033}, title = {The achievements and trends in the packaging of meat and meat products}, keyword = {meat, meat products, packaging} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font