Pregled bibliografske jedinice broj: 759043
Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda
Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda // Savetovanje konditorske industrije
Beograd: Nutricionizam d.o.o. IHIS Naučno tehnološki park A.D., 2015. (predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, stručni)
CROSBI ID: 759043 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Primjena nusproizvoda prehrambene industrije u razvoju funkcionalnih ekstrudiranih proizvoda
(Application of food industry by-products in development of functional extruded products)
Autori
Šubarić, Drago
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, stručni
Izvornik
Savetovanje konditorske industrije
/ - Beograd : Nutricionizam d.o.o. IHIS Naučno tehnološki park A.D., 2015
Skup
Savetovanje konditorske industrije
Mjesto i datum
Beograd, Srbija, 20.04.2015
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
nusproizvodi prehrambene industrije; ekstruzija; funkcionalni proizvodi
(food industry by-products; extrusion; functional products)
Sažetak
Budući da potrošači danas sve više traže hranu koja ima pozitivan učinak na zdravlje, prehrambena industrija nastoji razviti nove proizvode tipa kruha, tjestenine, snack proizvoda i sl., koje konzumira široka populacija, obogaćene sastojcima koji su slabo zastupljeni u svakodnevnoj prehrani (prehrambena vlakna, vitamini, polifenoli i sl.). Stoga je cilj ovoga predavanja ukazati na mogućnost primjene različitih nusproizvoda prehrambene industrije, poput tropa jabuke, izluženih repinih rezanaca i pivskog tropa, kao i odmašćenih pogača uljarica, u razvoju novih ekstrudiranih proizvoda s funkcionalnim svojstvima.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
HRZZ-IP-2013-11-1321 - Primjena nusproizvoda prehrambene industrije za razvoj funkcionalnih i okolišno prihvatljivih ekstrudiranih proizvoda i aditiva (FUNEXFOOD) (Šubarić, Drago, HRZZ ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Drago Šubarić
(autor)