Pregled bibliografske jedinice broj: 756341
Postupak izrade znanstvenog mišljenja o označavanju prirodne mineralne vode navodom „pogodna za pripremu hrane za dojenčad“
Postupak izrade znanstvenog mišljenja o označavanju prirodne mineralne vode navodom „pogodna za pripremu hrane za dojenčad“ // 2. znanstveno stručni skup "Svjetski dan voda": Knjiga radova / Gajdoš Kljusurić, Jasenka (ur.).
Zagreb: Alka Print d.o.o., 2015. str. 23-24 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)
CROSBI ID: 756341 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Postupak izrade znanstvenog mišljenja o označavanju prirodne mineralne vode navodom „pogodna za pripremu hrane za dojenčad“
(Creation process of scientific opinion on the labeling of bottled natural mineral water with allegation "suitable for the preparation of food for infants")
Autori
Habuda-Stanić, Mirna
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni
Izvornik
2. znanstveno stručni skup "Svjetski dan voda": Knjiga radova
/ Gajdoš Kljusurić, Jasenka - Zagreb : Alka Print d.o.o., 2015, 23-24
ISBN
978-953-58676-0-9
Skup
Drugi znanstveno stručni skup "Svjetski dan voda"
Mjesto i datum
Zagreb, Hrvatska, 19.03.2015
Vrsta sudjelovanja
Pozvano predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
znanstveno mišljenje; prirodne mineralne vode; dojenačka hrana
(scientific opinion; natural mineral water; food for infants)
Sažetak
Cilj ovog rada je prezentirati proces nastajanja znanstvenog mišljenja o označavanju prirodne mineralne vode navodom „pogodna za pripremu hrane za dojenčad“ kojeg je na zahtjev Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske izradila Radna grupa Hrvatske agencije za hranu. Navedeno znanstveno mišljenja o označavanje prirodne mineralne vode prehrambenom tvrdnjom “pogodna za pripremu hrane za dojenčad” sadrži procjene ili rezultate različitih studija o utjecaju pojedinih mikrobioloških i fizikalno-kemijskih parametara na ljudski organizam, a naročito na populaciju dojenčadi.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Mirna Habuda-Stanić
(autor)