Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 752884

Tehnološko predviđanje u sektoru prehrambeno- prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj


Novak, Ivan
Tehnološko predviđanje u sektoru prehrambeno- prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj, 2015., doktorska disertacija, Ekonomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 752884 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnološko predviđanje u sektoru prehrambeno- prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj
(Technology foresight in food industry in the Republic of Croatia)

Autori
Novak, Ivan

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, doktorska disertacija

Fakultet
Ekonomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
11.02

Godina
2015

Stranica
273

Mentor
Dabic, Marina

Ključne riječi
Tehnološko predviđanje ; Prehrambena industrija ; Tehnologija ; Kvaliteta ; Koncentracija
(Foresight ; Food industry ; Technology ; Quality ; Concentration)

Sažetak
Predmet istraživanja doktorske disertacije je tehnološko predviđanje u sektoru prehrambeno- prerađivačke industrije. U okvirima istog istražene su relevantne tehnološke karakteristike prehrambeno-prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj, karakteristike potražnje za proizvodima prehrambeno-prerađivačke industrije te kriteriji proizvođača u odabiru tehnologije prehrambeno-prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj te, sukladno spomenutim parametrima, potencijal razvoja prehrambeno-prerađivačke industrije Republike Hrvatske. Parametri razvoja uvažavaju kriterij kapitalne intenzivnosti tehnologije proizvodnje, cjenovnu konkurentnost proizvoda prehrambene industrije, cjenovnu i dohodovnu elastičnost potražnje za proizvodima prehrambeno-prerađivačke industrije u međunarodnoj razmjeni Republike Hrvatske s ostalim članicama Europske unije te utjecaj kvalitete na ponudu i potražnju za proizvodima prehrambeno-prerađivačke industrije. Prema svemu navedenom, primarna usmjerenost istraživačkog rada okrenuta je ka iznalaženju odgovora na pitanje: Koje će tehnologije proizvodnje u budućnosti dominirati prehrambeno-prerađivačkom industrijom Republike Hrvatske?

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Ekonomija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Ekonomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Marina Dabić (mentor)

Avatar Url Ivan Novak (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Novak, Ivan
Tehnološko predviđanje u sektoru prehrambeno- prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj, 2015., doktorska disertacija, Ekonomski fakultet, Zagreb
Novak, I. (2015) 'Tehnološko predviđanje u sektoru prehrambeno- prerađivačke industrije u Republici Hrvatskoj', doktorska disertacija, Ekonomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Novak, Ivan}, year = {2015}, pages = {273}, keywords = {Tehnolo\v{s}ko predvi\djanje, Prehrambena industrija, Tehnologija, Kvaliteta, Koncentracija}, title = {Tehnolo\v{s}ko predvi\djanje u sektoru prehrambeno- prera\djiva\v{c}ke industrije u Republici Hrvatskoj}, keyword = {Tehnolo\v{s}ko predvi\djanje, Prehrambena industrija, Tehnologija, Kvaliteta, Koncentracija}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Novak, Ivan}, year = {2015}, pages = {273}, keywords = {Foresight, Food industry, Technology, Quality, Concentration}, title = {Technology foresight in food industry in the Republic of Croatia}, keyword = {Foresight, Food industry, Technology, Quality, Concentration}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font