Pregled bibliografske jedinice broj: 752573
Segmentacija hrvatskih potrošača svježe ribe
Segmentacija hrvatskih potrošača svježe ribe // 10. Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup o ribarstvu
Vukovar, Hrvatska, 2014. (predavanje, nije recenziran, pp prezentacija, znanstveni)
CROSBI ID: 752573 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Segmentacija hrvatskih potrošača svježe ribe
(Segmentation of Croatian consumers of fresh fish)
Autori
Tomić, Marina ; Matulić, Daniel
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, pp prezentacija, znanstveni
Skup
10. Međunarodni gospodarsko-znanstveni skup o ribarstvu
Mjesto i datum
Vukovar, Hrvatska, 27.11.2014. - 28.11.2014
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Nije recenziran
Ključne riječi
Segmentacija; Potrošači; Svježa riba; Hrvatska
(Segmentation; Consumers; Fresh fish; Croatia)
Sažetak
U radu se identificiraju i opisuju potrošački segmenti na temelju stavova o svježoj ribi. Podatci su prikupljeni u travnju 2014. putem on-line anketa (n = 1787) i licem u lice anketom (n = 199) sa potrošačima svježe ribe u Hrvatskoj. Na temelju stavova o svježoj ribi identificirana su tri potrošačka segmenta: Ljubitelji Svježe ribe (49, 3%), Pristalice hranjenja svježom ribom (24, 5%), te Povremeni konzumenti svježe ribe (26, 2%).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb