Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 748794

SIR ŠKRIPAVAC – FUNKCIONALNA HRANA?


Marijana Blažić, Višnja Magdić, Predrag Janeš, Samir Kalit
SIR ŠKRIPAVAC – FUNKCIONALNA HRANA? // 5. Međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" / mr.sc. Snježana Kirin (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2014. str. 126-131 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)


CROSBI ID: 748794 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
SIR ŠKRIPAVAC – FUNKCIONALNA HRANA?
(Cottage cheese "škripavac" - functional food?)

Autori
Marijana Blažić, Višnja Magdić, Predrag Janeš, Samir Kalit

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u zbornicima skupova, cjeloviti rad (in extenso), stručni

Skup
5. Međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja"

Mjesto i datum
Zadar, Hrvatska, 17.09.2014. - 20.09.2014

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
tradicijski sir; škripavac; funkcionalna hrana.
(traditional cheese; škripavac; functional food)

Sažetak
Kao reakcija na sve veću konzumaciju „neprirodne“ i „nezdrave“ hrane početkom 80-tih godina prošlog stoljeća od svjetskih znanstvenika sve učestalije počinju stizati ohrabrujuće vijesti. Prehrana dobiva novu funkcionalnu dimenziju, razvija se u smjeru prirodne, ukusne, ali nadasve zdrave hrane koja će sudjelovati u očuvanju zdravlja. Funkcionalna mliječna hrana posljednjih se godina uvelike razvija i mijenja, te je jasno da završetak intenzivne faze razvoja funkcionalne hrane nije na vidiku. Cilj ovoga rada je opisati tradicionalni sir škripavac i povezati ga sa toliko spominjanom funkcionalnom hranom.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb,
Veleučilište u Karlovcu

Profili:

Avatar Url Marijana Blazic (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Marijana Blažić, Višnja Magdić, Predrag Janeš, Samir Kalit
SIR ŠKRIPAVAC – FUNKCIONALNA HRANA? // 5. Međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja" / mr.sc. Snježana Kirin (ur.).
Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2014. str. 126-131 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni)
Marijana Blažić, Višnja Magdić, Predrag Janeš, Samir Kalit (2014) SIR ŠKRIPAVAC – FUNKCIONALNA HRANA?. U: mr.sc. Snježana Kirin (ur.)5. Međunarodni stručno-znanstveni skup "Zaštita na radu i zaštita zdravlja".
@article{article, year = {2014}, pages = {126-131}, keywords = {tradicijski sir, \v{s}kripavac, funkcionalna hrana.}, title = {SIR \v{S}KRIPAVAC – FUNKCIONALNA HRANA?}, keyword = {tradicijski sir, \v{s}kripavac, funkcionalna hrana.}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }
@article{article, year = {2014}, pages = {126-131}, keywords = {traditional cheese, \v{s}kripavac, functional food}, title = {Cottage cheese "\v{s}kripavac" - functional food?}, keyword = {traditional cheese, \v{s}kripavac, functional food}, publisher = {Veleu\v{c}ili\v{s}te u Karlovcu}, publisherplace = {Zadar, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font