Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 747795

English in Food Technology for Graduate Students


Obad, Lidija; Šarić, Antonija
English in Food Technology for Graduate Students
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2015


CROSBI ID: 747795 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
English in Food Technology for Graduate Students

Autori
Obad, Lidija ; Šarić, Antonija

Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)

Izdavač
Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet

Grad
Osijek

Godina
2015

Stranica
152

ISBN
978-953-7005-3-5

Ključne riječi
Food Technology ; Process Engineering ; Food and Nutrition

Sažetak
Udžbenik je namijenjen studentima različitih usmjerenja diplomskoga studija na prehrambeno- tehnološkom fakultetu. Nastavne su cjeline određene temama polaznih tekstova koje su usko vezane uz prehrambeno-tehnološku struku, odnosno teme iz područja prehrambenoga injženjerstva, procesnoga injženjerstva, znanosti o hrani i nutricionizmu. Primjerice, tekstovi govore o osnovnim načelima prehrambeno-tehnoloških procesa, posebnim postupcima koji se primjenjuju u proizvodnji i čuvanju hrane, suvremenim tehnološkim procesima, proizvodnji vina, kruha, sira, zdravstvenim i etičkim aspektima proizvodnje hrane itd. No, mnogi tekstovi sadrže i osvrt na elemente koji se mogu razlikovati u različitim državama, odnosno kulturološkim okruženjima. Na taj se način studenti upoznaju i s kontekstualnim specifičnostima svoje struke. Cilj je takvih tekstova razvijati međukulturnu svjesnost, ali i svjesnost o procesu globalizacije i njegovim posljedicama.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija, Nutricionizam, Filologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Antonija Šarić (autor)

Avatar Url Lidija Obad (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Obad, Lidija; Šarić, Antonija
English in Food Technology for Graduate Students
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2015
Obad, L. & Šarić, A. (2015) English in Food Technology for Graduate Students. Osijek. Sveučilište Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet.
@unknown{unknown, author = {Obad, Lidija and \v{S}ari\'{c}, Antonija}, year = {2015}, pages = {152}, keywords = {Food Technology, Process Engineering, Food and Nutrition}, isbn = {978-953-7005-3-5}, title = {English in Food Technology for Graduate Students}, keyword = {Food Technology, Process Engineering, Food and Nutrition}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet}, publisherplace = {Osijek} }
@unknown{unknown, author = {Obad, Lidija and \v{S}ari\'{c}, Antonija}, year = {2015}, pages = {152}, keywords = {Food Technology, Process Engineering, Food and Nutrition}, isbn = {978-953-7005-3-5}, title = {English in Food Technology for Graduate Students}, keyword = {Food Technology, Process Engineering, Food and Nutrition}, publisher = {Sveu\v{c}ili\v{s}te Josipa Jurja Strossmajera u Osijeku, Prehrambeno-tehnolo\v{s}ki fakultet}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font