Pregled bibliografske jedinice broj: 742988
Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda
Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda, 2014., diplomski rad, diplomski, Veterinarski fakultet, Zagreb, Hrvatska
CROSBI ID: 742988 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Usporedni prikaz propisa o kakvoći mesnih proizvoda
(Comparative review of regulations on the quality of meat products)
Autori
Aćimović, Martina
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski
Fakultet
Veterinarski fakultet
Mjesto
Zagreb, Hrvatska
Datum
30.05
Godina
2014
Stranica
49
Mentor
Cvrtila Fleck, Željka
Ključne riječi
kakvoća mesnih proizvoda; legislativa
(quality of meat products; legislation)
Sažetak
Poznavanje kakvoće mesnih proizvoda od posebnog je značaja. Propisi reguliraju kemijski sastav mesnih proizvoda i obvezuju SPH za izradu proizvođačke specifikacije odnosno deklaracije za svaki mesni proizvod na tržištu. Iako je kroz vrijeme u Republici Hrvatskoj došlo do brojnih izmjena propisa koji reguliraju područje proizvodnje mesnih proizvoda zajednički svim propisima su zahtjevi u pogledu naziva i definicije, označavanja, sastava i senzoričkih svojstava, vrste i količine sirovine te drugih tvari koje se koriste u proizvodnji i preradi, te primijenjenih tehnoloških postupaka. Uzastopnim izmjenama pravilnika, mijenjali su se i parametri kakvoće. U tom je smislu danas deregulacijom kakvoće, sva odgovornost za proizvodnju kvalitetnog mesnog proizvoda na subjektu u poslovanju s hranom.
Izvorni jezik
Hrvatski