Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 741045

Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis)


Milanković, Katarina
Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis), 2014., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split


CROSBI ID: 741045 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis)
(Effect of time and storage conditions on sanitary quality of musseel (Mytilus galloprovincialis))

Autori
Milanković, Katarina

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Sveučilišni odjel za studije mora

Mjesto
Split

Datum
16.07

Godina
2014

Stranica
35

Mentor
Šolić, Mladen

Ključne riječi
Escherichia coli; dagnja; Mytilus galloprovincialis; temperatura čuvanja; vrijeme čuvanja
(Escherichia coli; mussel; Mytilus galloprovincialis; storage temperature; storage time)

Sažetak
U radu je istraživana sanitarna kakvoća dagnje (Mytilus galloprovincialis) čuvane u hladnjaku tijekom 3 dana pri temperaturi od 6oC. Cilj rada bio je utvrditi da li se i u kojoj mjeri mijenja broj bakterija u mesu i međuljušturnoj tekućini školjkaša. Rezultati su pokazali da se broj bakterija u dagnjama tijekom čuvanja u hladnjaku nije značajno mijenjao unutar 72 sata i to kroz sve tri istraživane sezone. Također je utvrđeno da nije bilo značajne promjene pH vrijednosti. Ovim je radom utvrđeno da gubitak međuljušturne tekućine tijekom čuvanja u propisanim uvjetima nema bitan utjecaj na promjenu koncentracije E. coli niti na promjenu pH vrijednosti.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
001-0000000-3177 - Vrijeme zadržavanja bakterije Escherichia coli u moru i morskim organizmima (Šolić, Mladen, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Institut za oceanografiju i ribarstvo, Split

Profili:

Avatar Url Mladen Šolić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Milanković, Katarina
Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis), 2014., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split
Milanković, K. (2014) 'Utjecaj vremena i načina pohrane na sanitarnu kakvoću dagnje (Mytilus galloprovincialis)', diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za studije mora, Split.
@phdthesis{phdthesis, author = {Milankovi\'{c}, Katarina}, year = {2014}, pages = {35}, keywords = {Escherichia coli, dagnja, Mytilus galloprovincialis, temperatura \v{c}uvanja, vrijeme \v{c}uvanja}, title = {Utjecaj vremena i na\v{c}ina pohrane na sanitarnu kakvo\'{c}u dagnje (Mytilus galloprovincialis)}, keyword = {Escherichia coli, dagnja, Mytilus galloprovincialis, temperatura \v{c}uvanja, vrijeme \v{c}uvanja}, publisherplace = {Split} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Milankovi\'{c}, Katarina}, year = {2014}, pages = {35}, keywords = {Escherichia coli, mussel, Mytilus galloprovincialis, storage temperature, storage time}, title = {Effect of time and storage conditions on sanitary quality of musseel (Mytilus galloprovincialis)}, keyword = {Escherichia coli, mussel, Mytilus galloprovincialis, storage temperature, storage time}, publisherplace = {Split} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font