Pregled bibliografske jedinice broj: 74029
Utjecaj rokova berbe na kvalitetu i dužinu čuvanja plodova kivike sorata Hayward i Monty
Utjecaj rokova berbe na kvalitetu i dužinu čuvanja plodova kivike sorata Hayward i Monty // Pomologia Croatica, 1 (1995), 1-2; 33-44 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
CROSBI ID: 74029 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Utjecaj rokova berbe na kvalitetu i dužinu čuvanja plodova kivike sorata Hayward i Monty
(Effect of term of harvest on quality and lenght of conservation of kiwifruit cultivars Hayward and Monty)
Autori
Pavičić, Nikola
Izvornik
Pomologia Croatica (1330-6626) 1
(1995), 1-2;
33-44
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, znanstveni
Ključne riječi
broj dana; suma temperatura; refraktometar; tvrdoća; škrob
(number of days; sum of temperatures; refractometer index; firmness; starch)
Sažetak
Na temelju istraživanja možemo preporučiti da se kivika na području otoka Brača bere prema slijedećim pokazateljima:
- broj dana od pune cvatnje do berbe iznosi 180-190
- suma temperature od pune cvatnje do berbe 3700-3900 C
- vrijednost refraktometra od 11-16 %
- tvrdoća mesa ploda od 4-5 kg/cm2
- količina škroba 30-50 % ili prema skali 6-8
- F/RS za Hayward je 0,05-0,03
- F/RS za Monty je 0,04-0,03
Izvorni jezik
Hrvatski