Pregled bibliografske jedinice broj: 739982
Suzbijanje korova u krumpiru
Suzbijanje korova u krumpiru // Gospodarski list, / (2013), 9; 25-25 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 739982 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Suzbijanje korova u krumpiru
(Weed control in potatoes)
Autori
Barić, Klara ; Ostojić, Zvonimir
Izvornik
Gospodarski list (0350-3100)
(2013), 9;
25-25
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
krumpir; korovi; kritično razdoblje zakorovljenosti
(potato; weed; critical period of weed infestation)
Sažetak
Korovi krumpira štete na direktan ali i na indirektan način. Direktne štete ogledaju se u nadmetanju korova i kulture za hraniva, vodu, svjetlo i prostor. Smatra se da zakorovljen usjev daje i do 70 % manji prinos od nezakorovljenog. U slučaju kad ne bi poduzimali nikakve mjere borbe, prinos bi potpuno izostao. Kao i kod većine okopavina korovi krumpiru nanose najveće štete u prvom dijelu vegetacije odnosno u prvim tjednima nakon nicanja kulture i korova (2-4 tjedna nakon nicanja). U praksi ovo razdoblje u uzgoju krumpira nazivamo kritičnim razdobljem zakorovljenosti te u tom razdoblju korov neminovno treba suzbijati bilo mehaničkim ili kemijskim mjerama.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)
POVEZANOST RADA
Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb