Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 73991

Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće


Jemrić, Tomislav; Pavičić, Nikola
Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće // Zbornik radova sa 16. hrvatskog savjetovanja tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem / Tajana Krička (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 131-137 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)


CROSBI ID: 73991 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće
(Postharvest treatments of satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.) for the improvement of keeping quality and storability)

Autori
Jemrić, Tomislav ; Pavičić, Nikola

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni

Izvornik
Zbornik radova sa 16. hrvatskog savjetovanja tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem / Tajana Krička - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000, 131-137

Skup
16. hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem

Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 18.01.2000. - 21.01.2000

Vrsta sudjelovanja
Predavanje

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
mandarinka unshiu; čuvanje; kalo; trulež; gubitak klorofila; ozljede od niskih temperatura; pakiranje za modificiranu atmosferu
(satsuma; storage; weight loss; decay; degreening; chilling injury; modified atmosphere packaging)

Sažetak
U radu su opisani tretmani plodova mandarinke unshiu poslije berbe na osnovi literature: primjena topline, fungicida, regulatora rasta, voska, MAP, primjena mikroorganizama, anaerobnog stresa i radijacije. Opisan je njihov utjecaj na kakvoću i duljinu čuvanja. U Hrvatskoj se ne primjenjuje niti jedan od navedenih tretmana, a glavni razlog je nepostojanje odgovarajućih istraživanja.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Profili:

Avatar Url Nikola Pavičić (autor)

Avatar Url Tomislav Jemrić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jemrić, Tomislav; Pavičić, Nikola
Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće // Zbornik radova sa 16. hrvatskog savjetovanja tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem / Tajana Krička (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 131-137 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
Jemrić, T. & Pavičić, N. (2000) Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće. U: Tajana Krička (ur.)Zbornik radova sa 16. hrvatskog savjetovanja tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem.
@article{article, author = {Jemri\'{c}, Tomislav and Pavi\v{c}i\'{c}, Nikola}, year = {2000}, pages = {131-137}, keywords = {mandarinka unshiu, \v{c}uvanje, kalo, trule\v{z}, gubitak klorofila, ozljede od niskih temperatura, pakiranje za modificiranu atmosferu}, title = {Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za pobolj\v{s}anje skladi\v{s}ne sposobnosti i kakvo\'{c}e}, keyword = {mandarinka unshiu, \v{c}uvanje, kalo, trule\v{z}, gubitak klorofila, ozljede od niskih temperatura, pakiranje za modificiranu atmosferu}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }
@article{article, author = {Jemri\'{c}, Tomislav and Pavi\v{c}i\'{c}, Nikola}, year = {2000}, pages = {131-137}, keywords = {satsuma, storage, weight loss, decay, degreening, chilling injury, modified atmosphere packaging}, title = {Postharvest treatments of satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.) for the improvement of keeping quality and storability}, keyword = {satsuma, storage, weight loss, decay, degreening, chilling injury, modified atmosphere packaging}, publisher = {Agronomski fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta u Zagrebu}, publisherplace = {Stubi\v{c}ke Toplice, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font