Pregled bibliografske jedinice broj: 73991
Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće
Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće // Zbornik radova sa 16. hrvatskog savjetovanja tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem / Tajana Krička (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 131-137 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni)
CROSBI ID: 73991 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Tretmani mandarinke unshiu (Citrus unshiu Marc.) poslije berbe za poboljšanje skladišne sposobnosti i kakvoće
(Postharvest treatments of satsuma mandarin (Citrus unshiu Marc.) for the improvement of keeping quality and storability)
Autori
Jemrić, Tomislav ; Pavičić, Nikola
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, cjeloviti rad (in extenso), pregledni
Izvornik
Zbornik radova sa 16. hrvatskog savjetovanja tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivrednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem
/ Tajana Krička - Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000, 131-137
Skup
16. hrvatsko savjetovanje tehnologa sušenja i skladištenja poljoprivednih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem
Mjesto i datum
Stubičke Toplice, Hrvatska, 18.01.2000. - 21.01.2000
Vrsta sudjelovanja
Predavanje
Vrsta recenzije
Domaća recenzija
Ključne riječi
mandarinka unshiu; čuvanje; kalo; trulež; gubitak klorofila; ozljede od niskih temperatura; pakiranje za modificiranu atmosferu
(satsuma; storage; weight loss; decay; degreening; chilling injury; modified atmosphere packaging)
Sažetak
U radu su opisani tretmani plodova mandarinke unshiu poslije berbe na osnovi literature: primjena topline, fungicida, regulatora rasta, voska, MAP, primjena mikroorganizama, anaerobnog stresa i radijacije. Opisan je njihov utjecaj na kakvoću i duljinu čuvanja. U Hrvatskoj se ne primjenjuje niti jedan od navedenih tretmana, a glavni razlog je nepostojanje odgovarajućih istraživanja.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)