Pregled bibliografske jedinice broj: 738812
Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin
Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d. PC Mlin, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
CROSBI ID: 738812 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Postupak s pšenicom tijekom prijema u „Belje“ d.d.
PC Mlin
(Wheat procedures during reception in Belje d.d., PC
Mill)
Autori
Kopić, Ivana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
Mjesto
Osijek
Datum
04.09
Godina
2014
Stranica
22
Mentor
Koceva Komlenić, Daliborka
Ključne riječi
Belje d.d. ; PC Mlin ; pšenica ; analize ; princip rada ; skladištenje ; mljevenje
(Belje d.d. ; PC Mlin ; wheat ; analyses ; operation principle ; storage ; milling)
Sažetak
Završni rad o postupcima i analizama nužnim prilikom dolaska pšenice u silos temelji se na iskustvu dobivenom tijekom prakse na Belju d.d., PC Mlinu i znanjima dobivenim tijekom studija. Dio navedenih analiza odrađuje se prilikom dolaska pšenice u silos, u „malom“ laboratoriju te uključuju: mirisanje pšenice, određivanje vlage i hektolitarske mase kao i određivanje primjesa. Ostale se analize provode u „velikom“ laboratoriju gdje i one uključuju određivanje mase 1000 zrna, pripremanje pšenice za laboratorijsko mljevenje, proces mljevenja i određivanje svojstava dobivenog brašna. Osim spomenutih analiza rad opisuje način istovara i pohranjivanja pšenice na Belju d.d., PC Mlinu. Obzirom da rukovanje pšenicom završava mljevenjem tako i ovaj rad završava objašnjenjem tih procesa.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija
POVEZANOST RADA
Projekti:
MZOS-113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)
Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
Profili:
Daliborka Koceva Komlenić
(mentor)