Pregled bibliografske jedinice broj: 737391
Dijetoterapija
Dijetoterapija
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014
CROSBI ID: 737391 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Dijetoterapija
(Diet therapy)
Autori
Mandić, Milena
Vrsta obrazovnog materijala
Udžbenik (visokoškolsko obrazovanje)
Izdavač
Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
Grad
Osijek
Godina
2014
Stranica
178
ISBN
978-953-7005-33-7
Ključne riječi
enteralna i parenteralna prehrana ; prehrana kod kardiovaskularnih bolesti ; pretilost ; dijabetes ; karcinom
(enteral and parenteral nutrition ; cardiovascular diet ; diabetes ; obesity ; carcinom)
Sažetak
Djelo obuhvaća sva značajna klinička stanja s kojima se svakodnevno susreću osobe koje su u direktnom kontaktu s osobama kojima je poseban način prehrane neophodan. Iz teksta ćete dobiti uvid u to koliko je doista dijetoterapija sveprisutna. Ona pokriva sve od održanja zdravstvenog stanja, poboljšanja istoga, ili kao potpora medikamentnoj terapiji i liječenju. Kada govorimo o dijetoterapiji najčešće mislimo na pacijente, bolesnike, odnosno osobe koje boluju od najrazličitijih bolesti i smješteni su u bolnicama. Važno je naglasiti, kako uz ovu najznačajniju i najkritičniju skupinu, dijetoterapija pokriva i ljude koji su na kućnoj njezi, nalaze se u specijaliziranim institucijama (npr. domovi za stare i nemoćne), ili su pak zdravi ali zahtijevaju posebnu brigu zbog specifičnih fizioloških stanja koje je potrebno zadovoljiti (npr. nedonoščad, trudnice, žene u klimakteriju).
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Kliničke medicinske znanosti, Prehrambena tehnologija, Nutricionizam