Pregled bibliografske jedinice broj: 735801
Što bismo trebali znati o uporabi aditiva u hrani i njihovom utjecaju na zdravlje ljudi
Što bismo trebali znati o uporabi aditiva u hrani i njihovom utjecaju na zdravlje ljudi // Javnost zdravstvo, 6 (2012), 2; 19-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
CROSBI ID: 735801 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Što bismo trebali znati o uporabi aditiva u hrani i njihovom utjecaju na zdravlje ljudi
(What should we know about the use of food additives and their impact on human health)
Autori
Ćurin, Katja
Izvornik
Javnost zdravstvo (1846-615X) 6
(2012), 2;
19-22
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Radovi u časopisima, članak, stručni
Ključne riječi
aditivi; pravilnici o aditivima u hrani; zdravlje ljudi
(additives; regulations on food additives; health)
Sažetak
Prehrambenim aditivima smatraju se tvari poznatog kemijskog sastava, a dodaju se hrani zbog poboljšanja tehnološkog učinka i održavanja senzorskih svojstava. Korištenje aditiva u krani regulirano je određenim pravilnicima. Ako se dodaju hrani u dopuštenim količinama nisu štetni za zdravlje ljudi. Njihova kontrola u hrani je jedna od obveznih javno zdravstvenih mjera.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Javno zdravstvo i zdravstvena zaštita