Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 735762

Lanac kvalitete merkantilne krušne pšenice u tehnološki aspekti upravljanja kvalitetom u poduzeću Vlado d.o.o.


Pintar, David
Lanac kvalitete merkantilne krušne pšenice u tehnološki aspekti upravljanja kvalitetom u poduzeću Vlado d.o.o., 2014., diplomski rad, preddiplomski, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Križevci


CROSBI ID: 735762 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Lanac kvalitete merkantilne krušne pšenice u tehnološki aspekti upravljanja kvalitetom u poduzeću Vlado d.o.o.
(Quality chain of bread wheat and technological aspects of quality management in firm Vlado d.o.o.)

Autori
Pintar, David

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Visoko gospodarsko učilište u Križevcima

Mjesto
Križevci

Datum
28.11

Godina
2014

Stranica
51

Mentor
Srečec, Siniša

Ključne riječi
krušna pšenica; upravljanje kvalitetom; lanac kvalitete
(bread wheat; quality management; quality chain)

Sažetak
Pšenica za kvalitetno skladištenje, daljnu prodaju i li preradu mora zadovoljiti uvjete: maksimalna vlaga do 13 %, udjel primjesa do 3 %, a minimalna hektolitarska masa 76 kg/hL. Otkup i uvjeti otkupa merkantilne pšenice ugovoreni su između tvrtki Čakovečki mlinovi d.d. i tvrtke Vlado d.o.o. Prema ti uvjetima je minimalna količina definirana je na razini od 5 %, a hektolitarska masa se zaokružila na 80 kg/hL ako je bila viša, a vlaga pšenice kod skladištenja oko 12.98 % što omogućuje kvalitetno skladištenje pšenice na dulji rok. Merkantilna pšenica koju je tvrtka Vlado d.o.o. isporučila Čakovečkim mlinovima imala je prosječnu Hektolitarska masa je 79, 6 kg/hL što omogučuje dobro iskorištenje sirovine u postupku meljave. Udjel vlage iznosio je 11, 52 %, čime nema nikakvog rizika od mogućeg samozagrijavanja tijekom skladištenja u silo-ćelijama niti potreba za dosušivanjem. Primjesa ima više nego je definirano ugovorm, 5, 24 %. Međutim, tijekom tehnološkog postupka zaprimanja i dorade merkantilne pšenice u Čakovečkim mlinovima, tijekom pročišćavanja (koji se uvijek obavezno provodi) na aspiratoru, udjel primjesa svesti će se u zadovoljavajuće granice od maksimalno 3 %. Ovisno o financijskim mogućnostima za dalje investicije, tvrtka Vlado d.o.o. trebala bi investirati u nabavu aspiratora. Naime, aspiracijom partija merkantilne pšenice nakon preuzimanja od individualnih proizvođača i/ili aspiracijom prije isporuke objedinjenih partija tvrtki Čakovečki mlinovi d.d., smanjio bi se udjel primjesa a time bi se ostvario i veći ukupni prihod.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Visoko gospodarsko učilište, Križevci

Profili:

Avatar Url Siniša Srečec (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Pintar, David
Lanac kvalitete merkantilne krušne pšenice u tehnološki aspekti upravljanja kvalitetom u poduzeću Vlado d.o.o., 2014., diplomski rad, preddiplomski, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Križevci
Pintar, D. (2014) 'Lanac kvalitete merkantilne krušne pšenice u tehnološki aspekti upravljanja kvalitetom u poduzeću Vlado d.o.o.', diplomski rad, preddiplomski, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Križevci.
@phdthesis{phdthesis, author = {Pintar, David}, year = {2014}, pages = {51}, keywords = {kru\v{s}na p\v{s}enica, upravljanje kvalitetom, lanac kvalitete}, title = {Lanac kvalitete merkantilne kru\v{s}ne p\v{s}enice u tehnolo\v{s}ki aspekti upravljanja kvalitetom u poduze\'{c}u Vlado d.o.o.}, keyword = {kru\v{s}na p\v{s}enica, upravljanje kvalitetom, lanac kvalitete}, publisherplace = {Kri\v{z}evci} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Pintar, David}, year = {2014}, pages = {51}, keywords = {bread wheat, quality management, quality chain}, title = {Quality chain of bread wheat and technological aspects of quality management in firm Vlado d.o.o.}, keyword = {bread wheat, quality management, quality chain}, publisherplace = {Kri\v{z}evci} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font