Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 73324

Usporedba volumena vekni kruha od osječkih kultivara pšenice uroda 2000. godine određenih različitim metodama


Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Drezner, Georg
Usporedba volumena vekni kruha od osječkih kultivara pšenice uroda 2000. godine određenih različitim metodama // Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. str. 45-45 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)


CROSBI ID: 73324 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Usporedba volumena vekni kruha od osječkih kultivara pšenice uroda 2000. godine određenih različitim metodama
(Bread Loaf Volume Comparison Of Osijek Wheat Varieties Harvested In 2000 Determined By Different Methods)

Autori
Magdić, Damir ; Horvat, Daniela ; Jurković, Zorica ; Šimić, Gordana ; Drezner, Georg

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Sažeci sa skupova, sažetak, znanstveni

Izvornik
Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta - Osijek : Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001, 45-45

Skup
International Congress FLOUR-BREAD'01, 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists

Mjesto i datum
Opatija, Hrvatska, 14.11.2001. - 17.11.2001

Vrsta sudjelovanja
Poster

Vrsta recenzije
Domaća recenzija

Ključne riječi
pšenica ; Osijek
(wheat ; Osijek)

Sažetak
Test baking of uniformly shaped bread loaves was done for 10 wheat cultivars from Osijek and for Croatian cultivar improver. Loaves volumes were determined according to the ICC standard method. Images of medium loaf surface were digitalized and were processed using original computer program comparing the surface areas and the medium part porosities. Loaves of cultivar Zitarka were used as referential values for a volume yield. According to the results of the ICC standard method for volume analysis, the loaves of the cultivars Barbara (1.41%) and Klara (10.91%) were bigger than the reference loaves. The results obtained by digital image analysis show slightly bigger loaves volumes of the cultivars Kata (0.67), Monika (1.67), Srpanjka (1.67), Ana (4.33%), Golubica (4.67%), Klara (4.67%), Demetra (5.67%) and Barbara (6.33%). The smallest pore area, approximately bigger than 1 mm in diameter, was found in the loaves of the cultivars Zitarka (0.66%), Kata (0.81%) and Golubica (1.07%), while the biggest pore area was found in the loaves of the cultivars Divana (5.52%), Klara (5.63%) and Srpanjka (5.78%). The threshold value in 8-bit palette was positioned at 128 greylevel.

Izvorni jezik
Engleski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Projekti:
00730101

Ustanove:
Poljoprivredni institut Osijek,
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Daniela Horvat (autor)

Avatar Url Zorica Jurković (autor)

Avatar Url Damir Magdić (autor)

Avatar Url Gordana Šimić (autor)


Citiraj ovu publikaciju:

Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Šimić, Gordana; Drezner, Georg
Usporedba volumena vekni kruha od osječkih kultivara pšenice uroda 2000. godine određenih različitim metodama // Abstract Book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001. str. 45-45 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)
Magdić, D., Horvat, D., Jurković, Z., Šimić, G. & Drezner, G. (2001) Usporedba volumena vekni kruha od osječkih kultivara pšenice uroda 2000. godine određenih različitim metodama. U: Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.)Abstract Book.
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Horvat, Daniela and Jurkovi\'{c}, Zorica and \v{S}imi\'{c}, Gordana and Drezner, Georg}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2001}, pages = {45-45}, keywords = {p\v{s}enica, Osijek}, title = {Usporedba volumena vekni kruha od osje\v{c}kih kultivara p\v{s}enice uroda 2000. godine odre\djenih razli\v{c}itim metodama}, keyword = {p\v{s}enica, Osijek}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }
@article{article, author = {Magdi\'{c}, Damir and Horvat, Daniela and Jurkovi\'{c}, Zorica and \v{S}imi\'{c}, Gordana and Drezner, Georg}, editor = {Ugar\v{c}i\'{c}-Hardi, \v{Z}.}, year = {2001}, pages = {45-45}, keywords = {wheat, Osijek}, title = {Bread Loaf Volume Comparison Of Osijek Wheat Varieties Harvested In 2000 Determined By Different Methods}, keyword = {wheat, Osijek}, publisher = {Prehrambeno tehnolo\v{s}ki fakultet Sveu\v{c}ili\v{s}ta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku}, publisherplace = {Opatija, Hrvatska} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font