Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 730174

Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo


Lukić, Anita
Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar


CROSBI ID: 730174 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo
(Analysis of the quality of malt produced from barley varieties Barun and Bingo)

Autori
Lukić, Anita

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar

Datum
14.11

Godina
2014

Stranica
49

Mentor
Tišma, Marina

Ključne riječi
Barun ; Bingo ; kvaliteta ječma i slada ; slad ; slađenje
(Barun ; Bingo ; barley and malt quality control ; malt ; malting)

Sažetak
Cilj ovog diplomskog rada bio je proizvesti slad iz ječma sorti Barun i Bingo u mikrosladari, analizirati parametre kvalitete ječma i slada, te usporediti ove rezultate s rezultatima kvalitete ječma nepoznatih sorti, označenih s kodovima 28 i 32. Osim standardnih parametera kvalitete ječma i slada, analizirani su i udio ukupnih polifenola, flavanoida i proteina u ekstraktima ječma i slada. Zbog visokog udjela proteina u svim uzorcima ječma, može se zaključiti da niti jedna ispitivana sorta nije pogodna za upotrebu za proizvodnju slada. Svi ostali parametri kvalitete slada bili su izvan granica ili na samoj granici poželjnih svojstava za pivarsku industriju. Vrijednosti udjela ekstrakta iznosile su od 71, 64% do 80, 21%, razlika fine i grube meljave od 4, 12% do 7, 15%, Kolbachov indeks od 35, 2% do 39%, viskoznost od 1, 559 mPa•s do 1, 805 mPa•s, friabilnost od 39 % do 53, 68%.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Marina Tišma (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Lukić, Anita
Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
Lukić, A. (2014) 'Analiza kvalitete slada proizvedenog iz ječma sorti Barun i Bingo', diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar.
@phdthesis{phdthesis, author = {Luki\'{c}, Anita}, year = {2014}, pages = {49}, keywords = {Barun, Bingo, kvaliteta je\v{c}ma i slada, slad, sla\djenje}, title = {Analiza kvalitete slada proizvedenog iz je\v{c}ma sorti Barun i Bingo}, keyword = {Barun, Bingo, kvaliteta je\v{c}ma i slada, slad, sla\djenje}, publisherplace = {Mostar} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Luki\'{c}, Anita}, year = {2014}, pages = {49}, keywords = {Barun, Bingo, barley and malt quality control, malt, malting}, title = {Analysis of the quality of malt produced from barley varieties Barun and Bingo}, keyword = {Barun, Bingo, barley and malt quality control, malt, malting}, publisherplace = {Mostar} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font