Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 728712

Proizvodnja i svojstva kakao maslaca


Mandić, Ivo
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 728712 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca
(Production and properties of cocoa butter)

Autori
Mandić, Ivo

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
14.10

Godina
2014

Stranica
15

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
kakao-maslac ; kakao-zrno
(cocoa butter ; cocoa bean)

Sažetak
Kakao maslac je vrlo značajna sirovina biljnog podrijetla koja se koristi u konditorskoj industriji. Ima vrlo važnu ulogu u proizvodnji kakao-mase, te je stoga važno poznavati njegova fizikalna i kemijska svojstva. Kakao-maslac je mast dobivena mehaničkim prešanja kakao zrna, kako loma, kakao-pogače i kakao-sitneži. Kakao maslac odlikuje karakteristična žuta boja i specifična aroma i okus. Udio kakao-maslaca u pojedinim proizvodima podiže kvalitetu istom. Cilj završnog rada je prikazati osnovne značajke kakao-zrna, proizvodnju kakao-maslaca te kemijska i fizikalna svojstva kakao- maslaca.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Mandić, Ivo
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Mandić, I. (2014) 'Proizvodnja i svojstva kakao maslaca', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Mandi\'{c}, Ivo}, year = {2014}, pages = {15}, keywords = {kakao-maslac, kakao-zrno}, title = {Proizvodnja i svojstva kakao maslaca}, keyword = {kakao-maslac, kakao-zrno}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Mandi\'{c}, Ivo}, year = {2014}, pages = {15}, keywords = {cocoa butter, cocoa bean}, title = {Production and properties of cocoa butter}, keyword = {cocoa butter, cocoa bean}, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font