Pregled bibliografske jedinice broj: 728712
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
CROSBI ID: 728712 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja i svojstva kakao maslaca
(Production and properties of cocoa butter)
Autori
Mandić, Ivo
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar, BiH
Datum
14.10
Godina
2014
Stranica
15
Mentor
Babić, Jurislav
Ključne riječi
kakao-maslac ; kakao-zrno
(cocoa butter ; cocoa bean)
Sažetak
Kakao maslac je vrlo značajna sirovina biljnog podrijetla koja se koristi u konditorskoj industriji. Ima vrlo važnu ulogu u proizvodnji kakao-mase, te je stoga važno poznavati njegova fizikalna i kemijska svojstva. Kakao-maslac je mast dobivena mehaničkim prešanja kakao zrna, kako loma, kakao-pogače i kakao-sitneži. Kakao maslac odlikuje karakteristična žuta boja i specifična aroma i okus. Udio kakao-maslaca u pojedinim proizvodima podiže kvalitetu istom. Cilj završnog rada je prikazati osnovne značajke kakao-zrna, proizvodnju kakao-maslaca te kemijska i fizikalna svojstva kakao- maslaca.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija