Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 728709

Procesi konzerviranja voća i povrća


Jonlija, Klara
Procesi konzerviranja voća i povrća, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 728709 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Procesi konzerviranja voća i povrća
(Fruit and vegetable preservation processes)

Autori
Jonlija, Klara

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
02.09

Godina
2014

Stranica
28

Mentor
Šubarić, Drago

Ključne riječi
voće i povrće ; konzerviranje ; postupci konzerviranja ; novi postupci konzerviranja
(fruit ; vegetable ; preservation techniques ; novel preservation techniques)

Sažetak
Poznato je, naime, da nije dovoljno hranom unositi u organizam samo sastojke koji su izvor energije ili služe za izgradnju tkiva nego i one sastojke koji osiguravaju normalno funkcioniranje organizma u svim stanjima i oblicima čovjekove aktivnosti. Takvi sastojci nalaze se upravo u voću i povrću. Suvremeni način života, i u skladu s time i prehrane, uz razloge koji su u davna vremena naveli čovjeka da na odgovarajući način pribavlja i čuva razne plodove i druge biljne organe, utjecali su na razvoj i uvođenje u praksu mnogih metoda i postupaka konzerviranja voća i povrća. Danas se drži da je udio voća i povrća i njihovih prerađevina u prehrani razmjeran životnom standardu određene sredine. Takvo je stanje proizišlo iz rastućih potreba za kvalitetnom prehranom u razvijenim društvima i sve većeg stupnja poznavanja fiziologije prehrane u određenim slojevima potrošača.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Drago Šubarić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Jonlija, Klara
Procesi konzerviranja voća i povrća, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Jonlija, K. (2014) 'Procesi konzerviranja voća i povrća', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Jonlija, Klara}, year = {2014}, pages = {28}, keywords = {vo\'{c}e i povr\'{c}e, konzerviranje, postupci konzerviranja, novi postupci konzerviranja}, title = {Procesi konzerviranja vo\'{c}a i povr\'{c}a}, keyword = {vo\'{c}e i povr\'{c}e, konzerviranje, postupci konzerviranja, novi postupci konzerviranja}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Jonlija, Klara}, year = {2014}, pages = {28}, keywords = {fruit, vegetable, preservation techniques, novel preservation techniques}, title = {Fruit and vegetable preservation processes}, keyword = {fruit, vegetable, preservation techniques, novel preservation techniques}, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font