Pregled bibliografske jedinice broj: 728703
Proizvodnja voćnih sokova
Proizvodnja voćnih sokova, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
CROSBI ID: 728703 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proizvodnja voćnih sokova
(Fruit Juice Production)
Autori
Bošnjak Ivanković, Ines
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar, BiH
Datum
19.09
Godina
2013
Stranica
21
Mentor
Šubarić, Drago
Ključne riječi
voćni sok ; voće ; kvaliteta
(fruit juice ; fruit ; quality)
Sažetak
Voćni sok je bezalkoholno piće dobiveno od voća ili povrća cijeđenjem njihovog soka. To je proizvod od voća po svojstvima najsličniji svježem voću i baš zbog toga je predmet ovoga rada. U ovom radu opisat ćemo voćne sokove, vrste voćnih sokova, razlike među sokovima, te načine njihove proizvodnje. Ovisno o vrsti soka karakteristična je proizvodnja za svaki sok pojedinačno. Kvaliteta sokova također će biti opisana i kriteriji za kvalitetu. Način pakiranja ima veliki utjecaj na kvalitetu, na očuvanje pozitivnih svojstava soka. Sokovi se konzumiraju zbog pozitivnog utjecaja na ljudsko zdravlje, zbog vitamina i minerala koji sadrže. Sve to detaljnije će biti opisano u sljedećem tekstu.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija