Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 728699

Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona


Radman, Ana
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 728699 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona
(Hard and caramel candy production)

Autori
Radman, Ana

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
05.10

Godina
2014

Stranica
25

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
tvrdi bomboni ; karamel-bomboni ; bombonska masa ; karamelna masa
(hard candy ; caramel candy ; candy syrup ; caramel mass ;)

Sažetak
Bombonski i srodni proizvodi su oni proizvodi koji se dobivaju odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, bombonskog sirupa, vode te drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Mogu biti s dodacima, sa punjenjem, mogu se prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipati. Bombonskom masom smatra se poluproizvod dobiven od šećera, uz dodatke aditiva za poboljšanje okusa, izgleda i mirisa, koji su specifični za određenu vrstu bombonske mase. Bombonskoj masi mogu se dodavati dopuštene prirodne i umjetne boje i arome, boje do 0, 3%, a arome do 3% računato na masu proizvoda.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Radman, Ana
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Radman, A. (2014) 'Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Radman, Ana}, year = {2014}, pages = {25}, keywords = {tvrdi bomboni, karamel-bomboni, bombonska masa, karamelna masa}, title = {Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona}, keyword = {tvrdi bomboni, karamel-bomboni, bombonska masa, karamelna masa}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Radman, Ana}, year = {2014}, pages = {25}, keywords = {hard candy, caramel candy, candy syrup, caramel mass, }, title = {Hard and caramel candy production}, keyword = {hard candy, caramel candy, candy syrup, caramel mass, }, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font