Pregled bibliografske jedinice broj: 728699
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
CROSBI ID: 728699 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca
Naslov
Proces proizvodnje tvrdih i karamel-bombona
(Hard and caramel candy production)
Autori
Radman, Ana
Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski
Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet
Mjesto
Mostar, BiH
Datum
05.10
Godina
2014
Stranica
25
Mentor
Babić, Jurislav
Ključne riječi
tvrdi bomboni ; karamel-bomboni ; bombonska masa ; karamelna masa
(hard candy ; caramel candy ; candy syrup ; caramel mass ;)
Sažetak
Bombonski i srodni proizvodi su oni proizvodi koji se dobivaju odgovarajućim tehnološkim postupcima od šećera, bombonskog sirupa, vode te drugih sirovina, aditiva i tvari koje se dodaju radi povećanja biološke vrijednosti proizvoda. Mogu biti s dodacima, sa punjenjem, mogu se prelijevati, djelomično prelijevati, dražirati, komprimirati, kandirati, ukrašavati, posipati. Bombonskom masom smatra se poluproizvod dobiven od šećera, uz dodatke aditiva za poboljšanje okusa, izgleda i mirisa, koji su specifični za određenu vrstu bombonske mase. Bombonskoj masi mogu se dodavati dopuštene prirodne i umjetne boje i arome, boje do 0, 3%, a arome do 3% računato na masu proizvoda.
Izvorni jezik
Hrvatski
Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija