Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 728696

Reološka svojstva čokolade


Grbavac, Slavka
Reološka svojstva čokolade, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH


CROSBI ID: 728696 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Reološka svojstva čokolade
(Rheological properties of chocolate)

Autori
Grbavac, Slavka

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet

Mjesto
Mostar, BiH

Datum
05.10

Godina
2012

Stranica
24

Mentor
Babić, Jurislav

Ključne riječi
reološka svojstva ; čokolada
(Rheological properties of chocolate)

Sažetak
Poznavanje reoloških svojstava hrane od velikog je značaja, bilo da se radi o kontroli procesa, praćenju stabilnosti tijekom skladištenja prehrambenih proizvoda ili razvijanju novih proizvoda. Čokolada predstavlja kompleksni dvofazni sustav koji se sastoji od različitih dodataka kao što su kakao maslac, mlijeko u prahu, kakao prah, šećer i emulgatori. Količina svakog od navedenih dodataka u čokoladi utječe na svojstva tečenja, uvjete proizvodnje i kakvoću gotovog proizvoda. Čokolade glavnom sadrže 15 do 30% kakao maslaca te drugih masti koji imaju vrlo važnu ulogu za reološka svojstva čokolade. Međutim iz ekonomskih razloga čokoladi se dodaju različiti emulgatori koji, također imaju značajan utjecaj na navedena svojstva. Cilj završnog rada je opisati sirovine u proizvodnji čokolade, proces proizvodnje, reološka svojstva čokolade te važnosti i utjecaj različitih parametara na reološka svojstva čokolade.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Jurislav Babić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Grbavac, Slavka
Reološka svojstva čokolade, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH
Grbavac, S. (2012) 'Reološka svojstva čokolade', diplomski rad, preddiplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar, BiH.
@phdthesis{phdthesis, author = {Grbavac, Slavka}, year = {2012}, pages = {24}, keywords = {reolo\v{s}ka svojstva, \v{c}okolada}, title = {Reolo\v{s}ka svojstva \v{c}okolade}, keyword = {reolo\v{s}ka svojstva, \v{c}okolada}, publisherplace = {Mostar, BiH} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Grbavac, Slavka}, year = {2012}, pages = {24}, keywords = {Rheological properties of chocolate}, title = {Rheological properties of chocolate}, keyword = {Rheological properties of chocolate}, publisherplace = {Mostar, BiH} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font