Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 728689

Tehnologije proizvodnje praha od voća i povrća temeljene na izmjenama topline


Maletić, Iva
Tehnologije proizvodnje praha od voća i povrća temeljene na izmjenama topline, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb


CROSBI ID: 728689 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Tehnologije proizvodnje praha od voća i povrća temeljene na izmjenama topline
(Technologies for the production of fruits and vegetables powder based on the heat exchange)

Autori
Maletić, Iva

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, diplomski

Fakultet
Agronomski fakultet

Mjesto
Zagreb

Datum
10.11

Godina
2014

Stranica
82

Mentor
Pliestić, Stjepan

Neposredni voditelj
Galić, Ante

Ključne riječi
brašno; konvekcijsko sušenje; mrkva; celer; Granny Smith; Zlatni Delišes; Idraed
(powder; convection drying; carrots; celery; Granny Smith; Golden Delicious; Idraed)

Sažetak
U posljednje vrijeme na tržištu se javlja sve veća potražnja za suhim prahom od voća i povrća zbog široke mogućnosti njegove primjene. Tehnologija proizvodnje suhog praha nije dovoljno razvijena, stoga ju je potrebno prilagoditi i oblikovati s ciljem što boljeg zadržavanja kvalitete i nutritivnih karakteristika finalnog proizvoda. Pored navedenoga, tehnologija proizvodnje praha od voća i povrća iznimno je zahtjevna i uključuje postupke: čuvanje u rashlađenim prostorima (+ 4 °C), prihvata, čišćenja, guljenja, pranja, inspekcije, rezanja, blanširanja, ispiranja, ocjeđivanja, sušenja kondicioniranja, usitnjavanja, vaganja, skladištenja i pakiranja. Jedan od postupaka toplinske dorade u procesu proizvodnje suhog praha je konvekcijska izmjena topline do ravnotežne vlage. Zato je cilj ovog rada odrediti kvalitetu i kemijski sastav finalnog proizvoda sušenog na različitim temperaturama. Brašno se radilo od jabuka sorata Granny Smith, Zlatni Delišes i Idared, mrkve i celera.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Poljoprivreda (agronomija)



POVEZANOST RADA


Ustanove:
Agronomski fakultet, Zagreb

Profili:

Avatar Url Stjepan Pliestić (mentor)

Avatar Url Ante Galić (mentor)


Citiraj ovu publikaciju:

Maletić, Iva
Tehnologije proizvodnje praha od voća i povrća temeljene na izmjenama topline, 2014., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
Maletić, I. (2014) 'Tehnologije proizvodnje praha od voća i povrća temeljene na izmjenama topline', diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb.
@phdthesis{phdthesis, author = {Maleti\'{c}, Iva}, year = {2014}, pages = {82}, keywords = {bra\v{s}no, konvekcijsko su\v{s}enje, mrkva, celer, Granny Smith, Zlatni Deli\v{s}es, Idraed}, title = {Tehnologije proizvodnje praha od vo\'{c}a i povr\'{c}a temeljene na izmjenama topline}, keyword = {bra\v{s}no, konvekcijsko su\v{s}enje, mrkva, celer, Granny Smith, Zlatni Deli\v{s}es, Idraed}, publisherplace = {Zagreb} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Maleti\'{c}, Iva}, year = {2014}, pages = {82}, keywords = {powder, convection drying, carrots, celery, Granny Smith, Golden Delicious, Idraed}, title = {Technologies for the production of fruits and vegetables powder based on the heat exchange}, keyword = {powder, convection drying, carrots, celery, Granny Smith, Golden Delicious, Idraed}, publisherplace = {Zagreb} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font