Pretražite po imenu i prezimenu autora, mentora, urednika, prevoditelja

Napredna pretraga

Pregled bibliografske jedinice broj: 725601

Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma


Jurić, Dino
Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek


CROSBI ID: 725601 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca

Naslov
Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma
(Electrophoretic Patterns of Barley Albumins and Globulins as Affected by Extraction pH)

Autori
Jurić, Dino

Vrsta, podvrsta i kategorija rada
Ocjenski radovi, diplomski rad, preddiplomski

Fakultet
Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek

Mjesto
Osijek

Datum
06.10

Godina
2014

Stranica
14

Mentor
Strelec, Ivica

Ključne riječi
albumini ; globulini ; ječam ; pH ekstrakcije ; SDS-PAGE
(albumins ; barley ; extraction pH ; globulins ; SDS-PAGE)

Sažetak
Cilj ovog rada bio je ispitati utjecaj pH ekstrakcije na raspored i intenzitet proteinskih vrpci albumina i globulina ječma analizom elektroferograma dobivenih nakon provedene poliakrilamid gel elektroforeze u prisutnosti natrijeva dodecil-sulfata. Rezultati su pokazali da je topljivost proteina ječma ovisna o primijenjenom pH. U rasponu pH od 3 do 5 topljivost proteina ječma je najmanja, a porastom pH iznad 6 topljivost proteina ječma značajno raste. Usporedba položaja proteinskih vrpci u elektroferogramima pokazuje da se u rasponu pH od 3 do 5 ekstrahiraju albumini, a iznad pH 6 albumini i globulini.

Izvorni jezik
Hrvatski

Znanstvena područja
Biotehnologija, Prehrambena tehnologija



POVEZANOST RADA


Projekti:
MZOS-113-1130475-2722 - Unapređenje kakvoće, trajnosti i funkcionalnosti proizvoda na bazi pšenice (Koceva Komlenić, Daliborka, MZOS ) ( CroRIS)

Ustanove:
Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek

Profili:

Avatar Url Ivica Strelec (mentor)

Poveznice na cjeloviti tekst rada:

repozitorij.ptfos.hr urn.nsk.hr

Citiraj ovu publikaciju:

Jurić, Dino
Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
Jurić, D. (2014) 'Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina ječma', diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek.
@phdthesis{phdthesis, author = {Juri\'{c}, Dino}, year = {2014}, pages = {14}, keywords = {albumini, globulini, je\v{c}am, pH ekstrakcije, SDS-PAGE}, title = {Utjecaj pH ekstrakcije na elektroforetski profil albumina i globulina je\v{c}ma}, keyword = {albumini, globulini, je\v{c}am, pH ekstrakcije, SDS-PAGE}, publisherplace = {Osijek} }
@phdthesis{phdthesis, author = {Juri\'{c}, Dino}, year = {2014}, pages = {14}, keywords = {albumins, barley, extraction pH, globulins, SDS-PAGE}, title = {Electrophoretic Patterns of Barley Albumins and Globulins as Affected by Extraction pH}, keyword = {albumins, barley, extraction pH, globulins, SDS-PAGE}, publisherplace = {Osijek} }




Contrast
Increase Font
Decrease Font
Dyslexic Font